Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geslaagde Elfstedentocht Jeroen van der Vegt

Sport

KAMPEN - Jeroen van der Vegt heeft zijn missie met succes volbracht. Onder de noemer ‘Poen voor Jeroen’ deed hij mee aan de ‘Onbeperkte Elfstedentocht’ voor mensen met een handicap. Op zijn scootmobiel overbrugde hij van 15 tot en met 19 september 213 kilometer om geld binnen te halen voor een eigen stamceltransplantatie in Moskou. De teller staat inmiddels op ruim tienduizend euro.

Van der Vegt kijkt tevreden terug. “Het was top, echt een succes. We hebben veel reclame gemaakt en veel gelachen.” Zondag werd hij bij de finish in Leeuwarden opgewacht door zo’n 35 man, allemaal getooid in een ‘Poen van Jeroen-shirt. Van der Vegt deed mee om geld in te zamelen. Hij heeft MS en wil graag een stamceltransplantatie ondergaan, om af te kunnen rekenen met MS. Dit kost echter veel geld. In totaal schat Van der Vegt de kosten op 50.000 euro.
Inmiddels heeft hij zo’n 10.500 euro binnen. Met andere acties hoopt hij het resterende bedrag binnen te krijgen. Een van de acties is de verkoop van Poen voor Jeroen-bier. Dit is op de site www.poenvoorjeroen te bestellen. Het bier is gebrouwen door Brouwerij Broederscha(a)p uit Kampen. “Er is 1.200 liter bier gebrouwen en er is al 200 liter weg”, aldus Van der Vegt, die aankondigt dat er nog verschillende andere leuke dingen op stapel staan. “Ik zit vol met ideeën.”
Mensen die Jeroen van der Vegt willen steunen, kunnen geld overmaken op rekeningnummer NL96 INGB 0009 3721 78 ten name van Stichting Poen voor Jeroen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh