Henry Kruithof

DOS Kampen en asv Dronten in evenwicht

KAMPEN ? DOS Kampen heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen asv Dronten. In dit duel begon aanwinst Jeroen Drost in de basis.

DOS kende een vliegende start. Al in de 1e minuut was het raak. Veel spelers dachten aan buitenspel, maar Jord van der Weerd, die zijn honderdste wedstrijd speelde voor DOS Kampen, pikte de bal op, omspeelde de keeper en tikte de bal met links in de verre hoek.

Asv Dronten maakte in de eerste helft een matige indruk, maar DOS wist daar niet van te profiteren. De thuisploeg miste finesse in de eindpass. Daardoor werden nauwelijks kansen gecreëerd in kansrijke situaties. Pas in de 43ste minuut zag het publiek een flitsende DOS-aanval met een gevaarlijke doelpoging op het vijandelijke doel. Jeroen Drost zette een een-twee op met Twan Knul. Vervolgens ging de routinier de zestien in, waarna hij de keeper met een lob probeerde te verschalken. De keeper kon redding brengen.

Asv Dronten kon ook weinig uitrichten. In de 41ste was er een spaarzaam moment waarin de Drontenaren even gevaarlijk werden. Jeroen van der Meer schoot de bal echter onbeheerst over. In blessuretijd was er het tweede gevaarlijke asv Dronten-moment. Dit keer liep het niet goed af voor DOS. De Kamper defensie werkte de bal niet goed weg. Vervolgens sloeg Koen Klaasse Bos toe.

Na rust begonnen de bezoekers fanatiek. In de 47ste minuut schoot Van der Meer in het zijnet. Een minuut later mikte Jodi de Boer naast. Daarna waren er weer wat DOS-momenten. Bij een vrije bal van Martin Wubs kwam Kees Van Bruggen net tekort en later schoot Lenhard de Velde over. Aan de andere kant mikte Ernesto Seymonson op de vuisten van DOS-keeper Demi Loet-Loetoer.

Bij dit duel werden neutrale grensrechters ingezet. Een van de assistent-scheidsrechters viel in de 73ste minuut uit met een blessure. Na een pauze van tien minuten nam Freddy Mulder, opleider en rapporteur van de KNVB district Oost, het stokje over. Door de hulp van deze Kampenaar kon het duel worden uitgespeeld. In het restant was er een vrije schietkans voor Jord van der Weerd, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd. In blessuretijd liet asv Dronten enkele grote kansen liggen. Zo eindigde deze wedstrijd in een terechte remise.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer.
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40