Tjibbe van Dijk krijgt de Koninklijke onderscheiding opgespeld.
Tjibbe van Dijk krijgt de Koninklijke onderscheiding opgespeld. Foto Tennekes

Lintje nieuwe blijk van waardering voor Tjibbe van Dijk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh) 

KAMPEN - Tjibbe van Dijk wachtte vrijdagavond een grote verrassing. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in de kantine van KHC. “Het is altijd leuk als je in het zonnetje wordt gezet en waardering krijgt”, aldus Van Dijk.  

Tjibbe van Dijk werd vrijdag naar de kantine gelokt met een smoes over het 75-jarig jubileum van de supportersvereniging. Eenmaal aangekomen bij KHC pakte de avond voor hem geheel anders uit. “Het was voor mij een complete verrassing. Ze hebben het goed geheim weten te houden”, aldus Van Dijk. 

Van Dijk is sinds 2002 voorzitter van KHC en vervulde ook diverse andere functies bij de Kamper voetbalclub. Ook fungeerde Van Dijk 25 jaar als amateurscheidsrechter en als arbiter en assistent-scheidsrechter in het betaalde voetbal. Ook was hij actief als vrijwilliger en bestuurslid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle en Omstreken (SZO). 

De afgelopen jaren mocht hij als blijk van waardering diverse prijzen en onderscheidingen in ontvangst nemen. Zo werd hij bij de KNVB en de SZO benoemd tot lid van verdienste. In 2018 kreeg hij tijdens de Kamper sportverkiezingen de uitstralingsprijs. De Koninklijke onderscheiding is wederom een mooie beloning voor de rasvrijwilliger van KHC. Toch zat Van Dijk vrijdagavond met een dubbel gevoel. Dat had alles te maken met het plotselinge overlijden van vrijwilliger Ria Knul van KHC. 

“Zij heeft veel voor de vereniging gedaan. Toch is het leuk dat je in het zonnetje wordt gezet. Deze ellende gaat je niet in de koude kleren zitten”, aldus Van Dijk, die het speciaal vond dat mensen uit meerdere geledingen zich hebben ingespannen voor een lintje voor de KHC-voorzitter. “Mijn broer, m’n kinderen en de club zelf. Het is altijd leuk als er waardering voor je wordt uitgesproken. Ik ben wel vaker in het zonnetje gezet, dit lintje geeft er wel een klap op. Al moet ik wel zeggen dat toen ik werd benoemd tot lid van verdienste van de KNVB mij dat ook veel heeft gedaan.”


Gerard Meijeringh