Ten Brinke Set-Up DS 1 Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set-Up DS 1 nog ongeslagen in de promotieklasse.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Uitslag: Ten Brinke Set Up DS 1 - vv Voorsterslag D1 | 3 - 1

Zaterdag 23 oktober stond de tweede thuiswedstrijd van de competitie op het programma met VV Voorsterslag Dames 1 als tegenstander. Een team wat voor Set-Up niet onbekend is, aangezien we hier in de voorbereiding al enige oefenpotjes tegen hebben gespeeld. Set-Up was gebrand om de wedstrijd te winnen, maar men wist ook dat je de dames van Voorsterslag niet moet onderschatten

Vol motivatie, enthousiasme en focus begon de wedstrijd. Er werd in de eerste set goed begonnen met een voorsprong van 6-0. Toch wist Voorsterslag het Set-Up alsnog moeilijk te maken en ging het halverwege de set weer gelijk op. Set-Up zat nog niet helemaal lekker in hun spel, maar door eigen opdrachten goed uit te voeren en de rust in het veld te bewaren wist men de eerste set binnen te slepen met een eindstand van 25-21.

De eerste set was binnen, maar er was iets meer overtuiging nodig om deze wedstrijd te winnen. Het lukte in de tweede set helaas niet om dit voor elkaar te krijgen. De rust die in de eerste set zo goed was, leek in deze set een beetje verdwenen. Door een sterke service van de tegenstander kwam de bal niet goed bij de spelverdeelster, waardoor de aanval niet goed kon worden benut. Hierdoor wist Voorsterslag de set te bemachtigen met een eindstand van 16-25.

Er moest een tandje bij om de volgende twee sets te pakken. Na een aantal wissels in het veld begonnen Set-Up aan de derde set. Met stabiel spel en met minder persoonlijke fouten, werd eigen niveau gehaald. Er werd hard aangevallen, goed verdedigd en tactisch gespeeld. Met een prachtige service serie van Sanne leverde dit Set-Up de derde set op. Eindstand: 25-18.

In de vierde set moest dit niveau doorgezet worden, want die vijfde set, die wou men graag vermijden. Opnieuw begon Set-Up sterk, wat zorgde voor een grote voorsprong (12-4). Toch wist onze tegenstander dit om te draaien en kreeg de thuisploeg een reeks punten tegen. Ondanks dit harde werk stond Voorsterslag binnen een paar minuten weer naast Set-Up. Dit zette het team op scherp en iedereen wist: deze set is nog niet gespeeld. In de slotfase van de wedstrijd moest er door Set-Up keihard gevochten worden voor set. Door een sterke verdediging en het zoeken van makkelijke oplossingen kon Set-Up in de vierde set met een eindstand van 25-19 de winst over de streep trekken.

4 punten en nog altijd ongeslagen in de promotieklasse. Veel tijd om te genieten van deze winst hebben we niet, want aankomende maandag staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma. Dan om 20.30 uur in Marknesse tegen S.V.M. Dames 1.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer.
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40