Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kampenion doet goede zaken

Sport

KAMPEN - De tafeltennissers van Kampenion hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. In eigen huis werd met 8-2 gewonnen van Heemstede. De ploeg staat op een keurige tweede plek in de tweede divisie.

HBC verscheen met slechts twee spelers in Kampen. Julian Plette kwam niet in de problemen en boekte twee vrij eenvoudige zeges. Gert-Jan de Lange en Mark Hankel wonnen een partij en verloren er een, met minimaal verschil. Het dubbelspel was voor Plette en De Lange en dat leverde aan het eind van de middag een 8-2 overwinning op.
Kampenion heeft deze compeititie handhaving als doelsteling en ligt keurig op schema. Daarnaast kunnen de spelers goede cijfers overleggen. Mark Hankel staat keurig op 35 procent, Gert-Jan de Lange op 44 procent en Julian Plette op 69 procent

Kampenion 2, uitkomend in de 3e divisie, ontving Scyedam 2 uit Schiedam. De Kamper heren verbeterden hun resultaat in de uitwedstrijd (3-7) en wonnen ditmaal met 9-1. Robin Lieftink en Ton Ringenier bleven ongeslagen en Jordy ten Have won twee partijen. Het dubbel was een prooi voor Lieftink/Ringenier. Kampenion 2 staat nu derde.
Het eerste jeugdteam van Kampenion, uitkomend in Landelijk B, moest weer met twee spelers op pad en ditmaal naar Utrecht om daar voor de tweede maal dit seizoen tegen SVE 1 aan te treden. De eerste wedstrijd eindigde in 6-4 voor Kampenion. Ditmaal zat een zege er niet in. Luuk Regterschot verloor tweemaal in vier games en eenmaal in vijven, al was die vijfde game ruim. Jannick van den Broek wist netjes tweemaal tot winst te komen en ook overtuigend. Samen wonnen zij ook het dubbel. Zo verloor Kampenion dit keer met 7-3 en daar valt weinig op af te dingen. Het Kamper jeugdteam handhaaft zich overigens keurig op plaats vier. Zeker als bedacht wordt dat Jong Kampenion in vier van de zes wedstrijden met twee spelers moest aantreden.