Afbeelding

Paardrijden tijdens de Open Dagen bij de SAP

· leestijd 1 minuut Sport

Altijd al willen paardrijden, maar tot op heden de stap nog niet gezet? Op dinsdag 3 februari van 18u30 tot 20u30 en op donderdag 5 februari van 16u30 tot 19u00 houdt SAP ?De Zwartendijkruiters? Open Dagen. Kom kennismaken met de paarden, de manege en de lessen bij de SAP (Stichting Aangepast Paardrijden) aan de Zwartendijk 17 te Kampen. De Open Dag is vrij toegankelijk en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid bij de manege.

Tijdens de Open Dagen kun je een kijkje nemen bij de lessen om een indruk te krijgen van het rijden bij de SAP. Maak kennis met onze paarden, volg een rondleiding of schrijf je in om zelf te rijden. Dan kun je kijken of paardrijden iets voor jou is. Instructrices, vrijwilligers en bestuur zijn aanwezig voor vragen of om je rond te leiden.

Iedereen is welkom op de Open Dagen om kennis te maken met de SAP. We zijn een stichting die paardrijden met extra begeleiding geeft aan jong en oud. Elke dag worden aangepaste lessen gegeven aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. We beseffen dat niemand hetzelfde is en daarom passen we onze lessen aan voor iedere ruiter. Mensen met een sociale beperking zijn bijvoorbeeld heel angstig, verlegen, ongeremd, teruggetrokken of juist heel druk. Door hiermee rekening te houden zorgen we dat iedereen zich thuis voelt en veilig kan rijden. De leeftijd van onze ruiters varieert van 8 tot 54 jaar.

Voor iedereen die dit herkent, staat de SAP ?De Zwartendijkruiters? klaar. Paardrijden is een te leuke sport om te missen! Het verbetert de conditie, zoals de meeste sporten, en het bevordert sociale vaardigheden! De paarden zijn betrouwbaar want daarop zijn ze uitgezocht. Het contact met paarden geeft energie en vertrouwen. Het doet even alles om je heen vergeten.
Paardrijden is een bijzondere sport!

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.
Om de lessen goed en georganiseerd te laten verlopen zijn we afhankelijk van vrijwilligers die helpen voor, tijdens en na de lessen. Denk aan het opzadelen van de paarden, meelopen in de les, het werken met ruiters en naderhand het afzadelen van de paarden. Ook stallen mesten, tuig poetsen en dergelijke hoort bij de werkzaamheden. Wanneer je een paar uur zou kunnen helpen op een dag zou dat fijn zijn. Je kunt je aanmelden via de website: www.zwartendijkruiters.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden