Mark Hankel in actie tegen Alexandria '66.
Mark Hankel in actie tegen Alexandria '66. Foto Tennekes

Kampenion handhaaft zich in tweede divisie

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De tafeltennissers van Kampenion hebben hun doelstelling behaald. De ploeg ging de najaarscompetitie in met het doel om handhaving af te dwingen in de tweede divisie. Zaterdag verloor Kampenion met 4-6 tegen Alexandria ’66. Met dit resultaat is de ploeg zeker van klassebehoud.

Julian Plette en Gert-Jan de Lange wonnen twee partijen; Mark Hankel bleef puntloos. Daarmee staat Kampenion nog steeds op de tweede plaats en handhaaft zich overtuigend in de tweede divisie. Mark Hankel staat op 35 procent, Gert-Jan de Lange op 52 procent en Julian Plette op 68 procent. Komende zaterdag sluit Kampenion in Alkmaar de najaarscompetitie af met een duel tegen kampioen Ping Pong Alkmaar.

Het eerste jeugdteam, uitkomend in poule B van landelijk B, boekte een forse overwinning tegen Hilversum 4. Jarno van den Heuvel en Luuk Regterschot wonnen hun drie partijen. Het enige verliespuntje was van Jannick van den Broek, die met minimaal verschil verloor van de enige jongedame in het gezelschap, Melanie Bosselaar. Daarmee staat Jong Kampenion vierde.

Jan Ringenier erelid

Onlangs vond de algemene ledenvergadering plaats van Kampenion. Jan Ringier werd benoemd tot erelid van de tafeltennisvereniging uit Kampen. 

Hij werd lid van Kampenion in 1992 en is al bijna zijn gehele lidmaatschap actief als wedstrijdsecretaris: eerst van de senioren, vervolgens van de jeugd en sinds 2010 weer van de senioren. Daarnaast was Ringenier actief in het bestuur van Kampenion, totdat in 2006 het wedstrijdsecretariaat werd gescheiden van een bestuursfunctie.

Ringenier is en was niet ‘zomaar’ een wedstrijdsecretaris. “Hoewel Jan de laatste tijd iets gas terug heeft genomen, zijn de talloze verslagen die hij schreef van zowel de senioren- als de jeugdcompetitie bekend in de gehele afdeling oost en mogelijk ook daarbuiten. Daarnaast is/was Jan vrijwel iedere zaterdag te vinden in de speelzaal van Kampenion om de jeugdwedstrijden in goede banen te leiden. Tevens voert Jan de taken die bij zijn functies horen, uitermate zorgvuldig en correct uit”, zo laat het bestuur weten.

“Met zijn taken als bestuurslid en wedstrijdsecretaris zitten we nog maar op circa de helft van de dingen die Jan in de afgelopen 25 jaar heeft gedaan voor Kampenion. Vrijwel alles wat ‘een ander niet deed of wilde doen’ pakte hij op met dezelfde zorgvuldigheid en correctheid als de taken die hoorden en horen bij zijn functies. Jan is het tiende erelid van Kampenion en dat is ook het enige cijfer dat Kampenion hem kan geven voor al zijn inspanningen.”


Afbeelding

Gerard Meijeringh