Afbeelding
Foto Tennekes

Wilsum na dit seizoen niet verder met Dick Schrijer

Sport

WILSUM - Wilsum gaat op zoek naar een andere hoofdtrainer. De vierdeklasser gaat na dit seizoen niet verder met Dick Schrijer. De trainer uit IJsselmuiden is teleurgesteld. “Dit is rauw op m’n dak gevallen.”

Schrijer is bezig aan zijn tweede seizoen bij Wilsum. De trainer kreeg deze week te horen dat Wilsum niet met hem verder wil. “Er zou geen chemie zijn tussen mij en de spelers. Het bestuur is daar waarschijnlijk mee eens”, aldus Schrijer. Voor Schrijer kwam het nieuws als een verrassing. “Ik had dit niet verwacht. We draaien geen superjaar, maar we hebben nooit kunnen spelen met het elftal zoals ik wil. Steeds maar weer hebben we veel afwezigen.”

Schrijer denkt dat zijn ‘directe handelswijze’ een belangrijke rol heeft gespeeld. “Ik kijk altijd naar wat het beste is voor het elftal, zonder aanzien des persoons. Dat vinden sommige personen moeilijk. Mijn directe aanpak matcht niet met de spelersgroep. Sommige spelers hebben daar moeite mee.”

Wilsum is de eerste klus van Schrijer als hoofdtrainer. Daarvoor was hij zestien seizoenen actief bij IJVV als assistent-trainer, hoofdtrainer van vrouwen 1 en jeugdtrainer. Wat gaat hij komend seizoen doen? “Dit is rauw op m’n dak gevallen. Ik weet het nog niet”, besluit Schrijer.

Gerard Meijeringh