Korfballers Wit-Blauw in zwaar weer

KAMPEN ? Wit-Blauw/Green Organics komt steeds verder in het nauw in de overgangsklasse A. De Kamper korfballers verloren zaterdag met 19-25 van ZKV. Het scorend vermogen liet Wit-Blauw danig in de steek. De ploeg staat nu alleen op de laatste plaats.

Tegen ZKV moest Wit-Blauw winnen om aansluiting te vinden bij de middenmoot. De opdracht van trainer Harm Jan Smit was om zestig minuten de focus te houden en als een collectief te spelen. In de eerste tien minuten waren beide ploegen gelijkwaardig: 5-5.
Jelle Visscher, Gert de Vries, Judith Wong en Ingrid Bastiaannnet begonnen in de aanval en wisten gelijkwaardig aansluiting te houden met het scoren in deze eerste
fase van de wedstrijd. Het vak van Krista Fixe, Marissa Grasdijk, Jordy Last en Sander Fixe kreeg het daarna verdedigend erg zwaar
Na deze eerste fase bleek ZKV de constanter en leek het alsof de ploeg een versnelling opschakelde. ZKV was creatiever en beter in de afronding. Wit-Blauw zette aanvallend geen verrassende combinaties neer en had erg veel kansen nodig om tot een score te komen. Ook liet de thuisploeg verdedigend grote steken vallen en was mede daardoor ook mentaal de mindere. ZKV wist uit te lopen tot een stand van 9-14 bij rust.

Wit-Blauw startte met het geloof in een goede afloop, maar het duurde wederom veel te lang voordat het tot scoren kwam. Opnieuw waren er goede kansen voor Wit-Blauw, maar de ploeg was niet scherp in de afronding. Het was dan ook ZKV dat de score opende. Daarna kon Wit-Blauw goed mee scoren, maar de voorsprong van de bezoekers bleef intact.
Coach Harm-Jan Smit bracht Vladimir Slot en Derinda Duitman nog in voor Gert de Vries en Ingrid Bastiaannet. Ondanks deze wissels kon Wit-Blauw het tij niet meerkeren en bleef constant tegen het verschil van zes punten aan kijken,  totdat na zestig minuten de eindscore van 19-25 op het wedstrijdformulier kon worden bijgeschreven.