Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Darter Patrick Peters mist PDC-tourkaart in Niedernhausen, maar is toch tevreden

Sport

KAMPEN - Darter Patrick Peters vertrok onlangs naar het Duitse Niedernhausen voor de uitdaging om bij de PDC Q-School een PDC-tourkaart te veroveren. De Kampenaar kwam heel ver in Duitsland. Hij haalde de Final Stage, maar sneuvelde in het zicht van de haven.

Het was een zaak van lange adem voor Peters. Zaterdag 8 januari vertrok hij naar Niedernhausen om zijn grote droom waar te maken. Het behalen van een PDC-tourkaart om zo de eerste stap te zetten naar een profbestaan als darter. Met een tourkaart op zak ben je immers twee jaar verzekerd van deelname aan PDC-evenementen. 

Maar de weg er naar toe is zwaar. Van een kleine driehonderd darters blijven uiteindelijk vijftien tourkaarten over. “Er komt heel veel spanning bij kijken, maar daar moet je mee om kunnen gaan om de top te bereiken. Gelukkig kan ik vrij goed met druk omgaan”, aldus Peters.

Hij begon zondag 9 januari. Het eerste doel was het om de finaleronde (Finale Stage) te halen. “Op mijn eerste dag heb ik de laatste zestien gehaald en toen was ik al bijna zeker van de Final Stage”, vertelt Peters. 

Op maandag behaalde de darter nog een extra punt. “Toen had ik mijn plek op de Final Stage binnen”, zegt Peters. Op dinsdag kwam hij ook in actie. Toen haalde hij geen punten, maar dat maakte niet meer uit. 

Woensdag 12 januari begon deel 2 van zijn missie. De Final Stage die maar liefst vier dagen in beslag nam. Elke dag lag er in Niedernhausen een tourkaart klaar voor de dagwinnaar. Daarnaast werd er een ranglijst opgemaakt. De bovenste elf werden ook beloond met een felbegeerde tourkaart. 

“Op woensdag heb ik één keer gewonnen, maar geen punten verdiend. Op donderdag ook niet. Het ging niet zoals het zou moeten gaan. Maar er lopen heel wat toppers rond. Op vrijdag heb ik de laatste acht gehaald en zaterdag heb ik de tweede ronde bereikt”, vertelt Peters. 

Dat leverde hem drie punten op voor de ranglijst en daarmee kwam hij maar twee punten tekort voor een plek bij de beste elf van de ranglijst. 

“Heel zuur, maar toch ben ik tevreden. Ik heb het goed gedaan, maar was uiteindelijk net niet goed genoeg. Ik kijk tevreden terug. Zaterdag heb ik Benito van der Pas verslagen”, klinkt het enthousiast uit de mond van de darter. 

Voorlopig zien we Peters dus niet op grote PDC-toernooien tussen de wereldtoppers. Maar de Kampenaar is blij dat hij al zover is gekomen. 

Tenslotte noemt hij nog even Frans van der Kolk van VDK. “Zonder zijn steun was ik nooit zover gekomen. Ik heb alles aan hem te danken.”

“Er komt heel veel spanning bij kijken, maar daar moet je mee om kunnen gaan.”