Foto Tennekes

Reflex maakt goede herstart

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex zijn zaterdag weer aan de competitie begonnen. De herstart verliep naar behoren. Rabobank Orion Volleybal Doetinchem 2 werd met toeschouwers in de eigen Reflexhal met 3-1 verslagen.

Dit seizoen presteert Reflex wisselvallig. Toen de competitie in het slot ging stond Reflex achtste, maar de verschillen zijn klein. Wel was zaterdag een goed resultaat tegen Orion 2 dringend gewenst. Geen eenvoudige klus.

Het feit dat de ploeg uit Doetinchem mocht doortrainen tijdens de lockdown omdat Orion 2 nog in de landelijke beker zat, maakte het er niet eenvoudiger op. In deze weken stonden de spelers van Reflex stil. “Dat voelt toch een beetje als competitievervalsing. Zij konden doortrainen, terwijl wij het moest doen met twee weken voorbereiding. Maar je wint wel met 3-1. Ik ben hartstikke tevreden”, aldus Reflex-trainer Jordan Weggelaar.

Reflex begon prima en legde een sterke eerste set neer. Orion 2 had geen antwoord. Reflex won met 25-18. Daarna ging het moeizamer. De ploeg kwam op een achterstand van vier punten (7-11), maar kwam langszij. Vervolgens zorgde invaller Kamphuis voor belangrijke punten. Reflex leek vrij snel af te stevenen op setwinst (24-20), maar het beslissende punt liet even op zich wachten. Uiteindelijk trok de thuisploeg wel de set naar zich toe: 25-23.

In de derde set kende Reflex een valse start. Al snel stond Orion 2 op een voorsprong van 1-7. Reflex stond onder druk en kwam er lange tijd niet aan te pas. In het slot kwam de ploeg nog wel wat terug, maar de bezoekers uit Doetinchem pakten deze set (16-25). Ook in de vierde set ging het best moeizaam bij Reflex. Het was in deze set stuivertje wisselen. De Kamper formatie bleef echter knokken en geloven in een goed resultaat. Dat betaalde zich uiteindelijk uit. Een servicebeurt van Thomas Botter bleek goud waard. In de beurt tilde Reflex de stand van 18-18 naar een 25-18, waarbij Botter zorgde voor het beslissende punt.

Door deze overwinning is Reflex opgeklommen naar de vijfde plaats in de topdivisie A.