Niek Tijhuis probeert de blokkering van EVV te verschalken.
Niek Tijhuis probeert de blokkering van EVV te verschalken. Foto Tennekes

Reflex boekt moeizame zege tegen EVV

Sport

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex kwamen zaterdag laat op gang tegen EVV. Na twee verloren sets schrok de Kamper formatie wakker. Uiteindelijk won Reflex met 3-2.

Het publiek, gecheckt via het nieuwe coronabeleid, ging er eens goed voor zitten. Maar de toeschouwers van Reflex werden teleurgesteld in de eerste twee sets.

Reflex maakte in deze sets een matige indruk tegen laagvlieger EVV. De thuisploeg maakte veel servicefouten. EVV profiteerde. De ploeg uit Elburg won de eerste set met 22-23 en eiste ook set twee voor zich op (23-25).

Een fikse tegenvaller voor Reflex in eigen huis. Daarna kwam er het besef bij de ploeg uit Kampen dat er wat moest gebeuren. Reflex vermande zich en het niveau ging omhoog. De ploeg speelde alles of niets. 

Het werd alles. Er kwam meer pit en plezier in het spel bij Reflex. De derde set werd met 25-23 binnengesleept. Een lekkere opsteker. 

Daarna werd het krachtsverschil steeds groter. De vierde set ging met 25-18 naar Reflex. De vijfde set sleepte Reflex overtuigend binnen (15-9). Zo ging EVV terug naar Elburg met een punt. Reflex kon twee punten bijschrijven.

Na zeven speelronden is Reflex terug te vinden op plek vier in de topdivisie A. Het verschil met koploper Sudosa bedraagt slechts vier punten.


Gerard Meijeringh

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 7 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden