Afbeelding
Stockfoto

Reflex en Set-Up uitgebekerd

Sport

HOOGEVEEN/GRONINGEN - De volleyballers van Zalsman Reflex en Ten Brinke Set-Up zijn uitgebekerd. Beide ploegen sneuvelden in de tweede ronde bekerronde.

Voor Reflex was dit toch wel een teleursteling. De ploeg kende de afgelopen jaren leuke bekersuccessen en speelde prachtige wedstrijden tegen eredivisionisten. Dat gaat er dit seizoen niet van komen. 

Voor de tweede ronde moest Reflex het in Hoogeveen opnemen tegen Alterno en Olhaco. Alterno trok zich echter terug, zodat Reflex alleen maar hoefde af te rekenen met competitiegenoot Olhaco. Dat lukte niet. 

Reflex begon goed en won de eerste set met 25-20. Daarna begon Reflex halverwege de tweede set de grip op de wedstrijd te verliezen. Het Kamper vuurtje doofde langzaam uit en Reflex verloor de achtereenvolgende drie sets (18-25, 21-25 en 21-25).

Set-Up wachtte een lastige klus in Groningen met topdivisionist Sudosa-Desto en competitiegenoot Donitas.
Set-Up weerde zich in de eerste twee sets kranig tegen Sudosa. De IJsselmuidenaren toonden veel vechtlust en scoorden mooie punten. In de buurt van de vijftien punten ging Set-Up fouten maken en liep Sudosoa uit. Set-Up verloor de eerste twee sets (25-19 en 25-21) en kon zich daarna niet meer oprichten in de derde set (25-15).

Tegen Donitas won Set-Up met 0-3. In de eerste en derde set was het krachtsverschil groot (14-25 en 15-25). De tweede set trok Set-Up nipt met 23-25 naar zich toe.

Gerard Meijeringh