Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Reflex kan thuis niks klaarmaken tegen Sudosa

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman Reflex maakten zaterdag weinig indruk in de eigen Reflexhal. Sudosa was niet veel beter, maar ging wel met een 0-3 overwinning terug naar Assen. Setstanden: (20-25, 23-25 en 21-25).  

Henk Gootjes keerde afgelopen zaterdag voor even terug in Kampen. De oud-trainer van Reflex is nu coach van Sudosa. 

Reflex-coach Jordan Weggelaar had wederom te maken met personele problemen. Sandor van Straten en Niels van Beeks zaten geblesseerd op de bank. Daarentegen was Wessel van Lunzen weer beschikbaar. Daarnaast was Lukas Sleurink aangesloten uit het tweede.

Jarno van der Weerd kon tegen Orion nog terugkijken op een sterk optreden. Zaterdag ging het minder soepel, maar hij kreeg ook weinig hulp van de aanvallers, die ook het niveau van de vorige wedstrijd niet konden aantikken. Alleen Robin van Capelle kon zich nog enigszins aan de malaise onttrekken met prima scores, maar naarmate de wedstrijd vorderde moest hij ook steeds vaker het antwoord schuldig blijven.

Doordat Sudosa de boel ook nog lang niet voor elkaar heeft waren er toch nog volop kansen voor Reflex. Elke voorsprong voor de ploeg uit Kampen werd echter in de buurt van de 20 punten vakkundig door eigen fouten om zeep geholpen.

In de derde set toverde coach Weggelaar nog een konijn uit de hoge hoed, door het met middenman Jesse Schuitemaker als spelverdeler te proberen. Ondanks een paar mooie setups, liet hij toch zien dat het spel verdelen een vak apart is. De verrassende zet van Weggelaar sorteerde dus niet in het gewenste resultaat. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. 

Door de maximale winst in Kampen gaat Sudosa aan kop in de topdivisie A. Reflex staat op een zesde plek, maar de verschillen zijn klein. Reflex heeft maar drie punten minder dan de lijstaanvoerder uit Assen.

Gerard Meijeringh