Stockfoto

Eerste nederlaag mannen Reflex

NIJMEGEN - De volleyballers van Zalsman Reflex hebben zaterdag in de tweede competitieronde de eerste nederlaag geleden. In Nijmegen won Vocasa met 3-2.

In de eerste set had Reflex het initiatief, maar bleef de tegenstander op het vinkentouw. In het slot van de set nam Reflex definitief afstand en werd de set met 19-25 binnengehaald.

In de tweede set kwam Reflex moeilijk op gang. Vocasa nam een 5-2 voorsprong. Halverwege de set stelde Reflex orde op zaken en werd het kleine verschil weggepoetst en omgezet in een 12-13 voorsprong. In deze spannende set trok Reflex uiteindelijk aan het langste eind: 23-25.

In de derde set werd het spel van Reflex onrustiger en rommeliger. De bezoekers verloren de regie en controle door eigen toedoen. Reflex kwam in het slot van de set langszij, maar moest uiteindelijk toch de set afstaan aan Vocasa (26-24).

Ook in de vierde set draaide Reflex moeizaam. Met enkele wissels probeerde Reflex-trainer Jordan Weggelaar het tij te keren, maar ook deze set ging naar Vocasa (25-18).

Ook daarna veranderde het spelbeeld niet. Vocasa bleef gemakkelijk tot scoren komen, terwijl Reflex moest blijven knokken voor elk punt. Er werd gewisseld bij een 8-6 voorsprong van Vocasa en deze marge gaven de Nijmegenaren niet meer uit handen. Vocasa won de vijfde set met 15-12 en bezorgde Reflex daarmee de eerste nederlaag: 3-2.