Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

VV Kampen stunt tegen ESC en houdt zicht op volgende bekerronde

Sport


KAMPEN - VV Kampen heeft zaterdag gestunt in de poulefase van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jeroen Kloekke won thuis verrassend met 3-2 van ESC en is koploper in de groep met zes punten. ESC en Eerbeekse Boys volgen met drie punten. Deze ploegen spelen komende dinsdag tegen elkaar. Alleen bij een gelijkspel gaat Kampen door naar de volgende ronde.

Het zag er aanvankelijk slecht uit voor Kampen. Binnen tien minuten stond de ploeg met 0-2 achter door matig verdedigen bij de thuisploeg. “Ze liepen er heel gemakkelijk doorheen”, aldus Kloekke. 

Vlak voor rust deed Kampen wat terug. Een doorgebroken speler van Kampen werd neergelegd. De arbiter deed het af met geel en een strafschop. Yoeri Stuivenvolt schoot raak.

Direct na rust zat het Kampen even mee. De goalie van ESC ging in de fout. Mike Piek profiteerde. Even later kwam Kampen op 3-2. Weer maakte de keeper van de club uit Elburg geen sterke indruk. Hij kreeg een vrije bal van Job Landsman niet onder controle. Vervolgens prikte Silvan van der Meulen raak. Daarna kwam Kampen niet meer in de problemen.

“Dit is ongekend. Super. Een fantastische prestatie”, sprak een zeer blije Kloekke na afloop.


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vrachtwagen verliest container: Treinverkeer Zwolle-Kampen lange tijd gestremd Algemeen 27 feb, 16:53
Afbeelding
Deltion College houdt open avond op 15 maart voor jongeren én volwassenen Nieuws Ingezonden 27 feb, 16:37
Opening van het academisch jaar in de Broederkerk te Kampen anno 2017
Stop op bachelors theologie in Utrecht na verhuizing TUK Algemeen 27 feb, 15:51