Tom Westerveld maakt zich gereed om de bal in ontvangst te nemen.
Tom Westerveld maakt zich gereed om de bal in ontvangst te nemen. Foto Tennekes

Wit-Blauw maakt het zichzelf lastig in bijzondere zaalwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics zijn het seizoen in de zaal begonnen met een zege. NKC ‘51 werd met 23-20 verslagen.

Voor de spelers was het een bijzondere wedstrijd. Eindelijk kon er weer eens een competitieduel worden afgewerkt in de zaal. Het afgelopen seizoen ging er een streep door het zaalseizoen en in het seizoen 2019-2020 werd de zaalcompetitie begin maart noodgedwongen afgebroken door de coronamaatregelen. 

Voor dit seizoen ziet het er ook somber uit. De komende weken kan er niet geworden gespeeld, omdat amateursporters tussen 17.00 en 5.00 uur niet mogen trainen of wedstrijden mogen spelen. “Dit was de wedstrijd van het jaar”, grapt Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard. “En waarschijnlijk de enige. Dit jaar ik verwacht ik er niet veel meer van.” 

Wit-Blauw was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde om een beslissend gaatje te slaan. Dat gaf NKC de gelegenheid om steeds terug te komen. Gaandeweg de eerste helft kwam Wit-Blauw op een 13-8 voorsprong. Daarna kwamen de bezoekers terug tot een 14-12 ruststand.

Direct na rust liep Wit-Blauw uit naar een 17-12 voorsprong. Vervolgens werd de ploeg weer gemakzuchtig. NKC knokte zich terug en kwam zelfs langszij. “Toen heb ik een time-out genomen. Ik ben rustig gebleven en heb de puntjes op de i gezet. Daarna pakten ze het weer goed op. Jordy Last nam de ploeg bij de hand. Scorend en verdedigend heeft hij goed gespeeld. Hij stond tegenover de topscorer Gerd Nijkamp van NKC. Die heeft maar vier keer gescoord, terwijl Jordy negen heeft gemaakt. Hij was op de afspraak”, aldus Zegwaard.

De trainer van Wit-Blauw had te maken met personele problemen. Maarten van Erp, Vladimir Slot en Judith Wong waren geblesseerd. “Maarten en Judith heb ik wel laten spelen. Vladimir is ingevallen en heeft zo’n kwartier gespeeld. Hij scoorde ook nog twee keer. Eigenlijk kon hij niet spelen, maar aangezien we voorlopig geen competitie meer spelen, heb ik hem toch ingebracht”, aldus Zegwaard. Hij was tevreden over het resultaat. “Maar we waren te gemakzuchtig. Daar ben ik ontevreden over. We lieten de tegenstander terugkomen. Daar kwamen we mee weg, omdat we beter waren en op tijd bij de les waren. Maar er is veel ruimte voor verbetering”, aldus Zegwaard.

KV DOS Kampen/Veltman begon de zaalcompetitie met verlies. De ploeg verloor met 25-22 bij ZKC ‘19.

Gerard Meijeringh