Joanne van den Vorstenbosch probeert de bal te controleren.
Joanne van den Vorstenbosch probeert de bal te controleren. Foto Tennekes

Wit-Blauw kan koploper één helft bijbenen

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben het eerste deel van de veldcompetitie afgesloten met een nederlaag. De Kamper ploeg kon koploper DOS Westbroek één helft goed bijbenen, maar in het tweede bedrijf liep DOS weg en moest Wit-Blauw uiteindelijk genoegen nemen met een 21-25 nederlaag.

Judith Wong opende de score in dit duel met een afstandsschot. DOS kwam echter al snel langszij en boog de achterstand om in een 4-6 voorsprong. In tegenstelling tot de uitwedstrijd koos Wit-Blauw er in deze wedstrijd voor om achter te verdedigen en het spel van DOS te vertragen. De gasten kwamen daardoor niet tot hun gebruikelijke kansen.

Daarnaast ging de Kamper ploeg ook feller de duels in, waardoor Wit-Blauw goed bijbleef en met een rush van vier doelpunten zelfs brutaal de leiding nam: 9-8. Daarna nam DOS de regie in handen en ging rusten met een 12-13 voorsprong.
Na de rust zette Denice de Vries met twee afstandsschoten Wit-Blauw weer naast DOS. De bezoekers zetten vervolgens een tandje bij en toen werd de klasse en ervaring van de ploeg uit Westbroek zichtbaar. In tien minuten scoorde DOS zes keer op rij en zorgde hiermee voor een beslissende marge.

Wit-Blauw kan terugkijken op een moeizame eerste deel van de veldcompetitie. De ploeg staat na acht speelronden op een zesde plek in de overgangsklasse B en staat maar drie punten boven de rode streep.