Afbeelding
Set-Up IJsselmuiden

5 Punt voor Ten Brinke Set-Up Dames 1.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 05-02-2022 - Uitslag: Ten Brinke Set Up DS 1 – S.V.M. DS 1 | 4 - 0
Eindelijk, na 11 weken wachten mocht Ten Brinke Set-Up Dames 1 weer een officiële wedstrijd spelen! De afgelopen 3 weken stonden in het teken van voorbereiding om weer op het goede niveau van voor de lockdown te komen. Ondanks dat men tijdens deze voorbereiding niet met het voltallige team hebben kunnen trainen, hadden de dames het volste vertrouwen dat het niveau weer voldoende op peil was om het op te nemen tegen S.V.M. dames 1.

De vorige wedstrijd tegen dit team, op een blauwe maandag, was er een om snel te vergeten, het enige verlies tot nu toe. Daarom was Set-Up extra gebrand op revanche en doordat de coach een mooie analyse op die wedstrijd had gemaakt, wist men wat er gedaan moest worden voor de winst.

Set-Up begon de wedstrijd dan ook vol enthousiasme. Helaas ook met wat wedstrijdspanning, waardoor de thuisploeg gelijk tegen een 8-2 achterstand aankeek. Niet wat men gehoopt had. Gelukkig wist Set-Up dit om te buigen naar een 10-10 gelijke stand middels een goede servicedruk en kon men de setwinst binnen halen. 25-21

De tweede set trok Set-Up deze lijn door. Men speelde eigen spel en liet de tegenstander fouten maken. Set-Up wist waar de ruimte bij S.V.M. lag en kon hier goed gebruik van maken. Een paar mooie doortikballetjes van Dyan, een sterke serviceserie van Iris en een foutloos debuut van Willeke maakte dat de set eenvoudig wonnen werd. 25-13

Uit ervaring wist Set-Up dat men zich niet te rijk mocht rekenen met een 2-0 voorsprong. Er moest ook de derde set scherp beginnen en de tegenstander onder druk zetten. Desondanks liet Set-Up hun spel verslappen en gaf de thuisploeg, S.V.M. de ruimte om terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig trok uiteindelijk Set-Up aan het langste eind en won de set met 25-23.

Zou men dan eindelijk een keer 5 punten weten te halen? Dat zou de eerste keer van het seizoen zijn, een mooi begin van 2022. Set-Up begon de set gelijk weer scherp en hield de druk op de tegenstander. Serverend liet men S.V.M. alle hoeken van het veld zien en aanvallend wisten Set-Up de gaatjes goed te vinden. Dit resulteerde in een eindstand van 25-15. Eindelijk 5 punten in de pocket!

Op zaterdag 5 maart spelen we om 16:45u de dérby tegen Reflex dames 2.