Zsofi en Iris met Jessie en mascotte Bob
Zsofi en Iris met Jessie en mascotte Bob

Weekend vol wedstrijden bij RKDOS Turnen Dames

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Weekend vol wedstrijden bij RKDOS Kampen

Eindelijk mochten we weer los met wedstrijden! Begin dit seizoen waren we vol enthousiasme gestart met wedstrijden. Dit werd helaas net voor de kerst gestaakt vanwege Corona.

We liepen vandaag voor het eerst in onze nieuwe gesponsorde trainingspakken VDK, de Gilden Kampen, Recycling Kampen en tassen en bidons van Mt wear en HABOVO groep. Bedankt daarvoor! 

Op zaterdag kwamen Maud Koek, Mette Lassche en Anouck Nijhoff uit in het niveau middenbouw niveau 3. De meiden streden tegen andere teams van minimaal 3 en maximaal 6 turnsters waarvan 3 de beste cijfers tellen. Ze begonnen op sprong. De plankoline veerde heerlijk dus ze vlogen erover heen. Mette werd hier individueel 2e op en Maud 4e. Daarna gingen we naar brug. Mette turnde voor het eerst een kip zowel aan de lage als hoge legger en dat ging goed! Ook Anouck overwint haar angst en turnde een prachtige salto af. Als derde toestel gingen de meiden naar balk. Dit is altijd een onderdeel met veel spanningen. De balk is 5 meter lang en 10 cm breed dus erop blijven staan is nog wel eens lastig. Anouck zette een dijk van een oefening neer en werd hier individueel zelfs 1e op! Maud had wat moeite met balk, hekaas ging dit onderdeel voor haar niet helemaal naar verwachting, desondanks heeft ze wel erg netjes geturnd. Mette had ook een strakke oefening maar heeft 1 val moeten incasseren. Als laatste toestel gingen de meiden naar vloer. Je kon duidelijk zien dat de meiden het naar hun zin hadden want de uitstraling spatte er vanaf. Mette heeft zelfs het 5e cijfer neergezet. Met het team waren ze 4e! Individueel turnde Anouck naar een 5e plaats, Mette werd 14e en Maud is 20e geworden. Een erg geslaagde zaterdag en de meiden mogen trots op hun prestaties zijn. 

Op zondag hadden Iris Boeve en Zsofi van Overbeek hun wedstrijd uitkomend voor middenbouw niveau 5. Ze vonden het erg spannend. Zsofi had al meer dan een jaar geen wedstrijd geturnd en voor Iris was dit haar eerste wedstrijd met de selectie. De meiden zaten in een team samen met Sparta Wilhelmina en GVV Lonneker. Ze zaten in totaal met z’n zessen in een team waarbij de 3 beste scores tellen.

Ook deze meiden begonnen op sprong. Iris was hier nog een beetje huiverig voor maar het ging hartstikke goed! Beide meiden hebben mooie sprongen laten zien. Zsofi werd hier zelfs 3e en Iris 7e! 

Daarna gingen de meiden naar brug, Zsofi deed voor het eerst salto af en dat ging goed! Een mooie landing erbij turnde zij zichzelf naar de 2e plaats op brug. Ook Iris liet een mooie oefening zien. Op naar het toestel balk. De meiden hadden de zenuwen goed onder controle. Iris had een strakke oefening maar moest helaas de balk 1x vroegtijdig verlaten. Desondanks de val werd ze 6e. Zsofi had een erg goede balkoefening. Ze stond stabiel en dit werd beloond met de 1e plaats op balk! Als laatste was vloer aan de beurt. Beide meiden hadden er erg veel zin in en dat was te zien! Mooie bewegingen gingen de vloer over. Dit werd beloond met een 2e plaats voor Iris en een 6e plaats voor Zsofi. Met al deze mooie cijfers hebben de meiden zich naar de 1e plaats toegewerkt met het team! Individueel werd Zsofi ook nog eens eerste en een mooie zesde plaats voor Iris mogen ze terugkijken op een super mooie wedstrijd!

Mette, Maud, Anouck en Jessie
nieuwe pakken van VDK, De Gilden en Recycling
nieuwe pakken van VDK, De Gilden en Recycling
nieuwe pakken van VDK, De Gilden en Recycling
nieuwe pakken VDK, De Gilden en Recycling
Zsofi en Iris het hoogste podium
Maud, Anouck en Mette een mooie 4e plek
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57