Afbeelding
Stockfoto

Dure nederlaag voor korfballers Wit-Blauw

Sport

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben maandagavond een dure nederlaag geleden. In Maartensdijk werd met 23-22 verloren van concurrent Tweemaal Zes. Zaterdag werd met 24-17 verloren van De Meeuwen.

Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard sprak van een terechte nederlaag. “Tweemaal Zes was beter, al hebben we het nog wel spannend gemaakt. Wij kunnen beter, maar aan de andere kant is het zo dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Dan kun je verliezen. Dat geldt ook voor NKC.” Wit-Blauw staat onderaan in de overgangsklasse Ba met slechts twee punten. Tweemaal Zes heeft drie punten en NKC ’51 vier. Komende zaterdag spelen Tweemaal Zes en NKC tegen elkaar. Wit-Blauw komt zaterdag niet in actie. De ploeg sluit de reguliere zaalcompetitie een week later af met een thuiswedstrijd tegen NKC.

Een noodgedwongen verlenging van de competitie (nacompetitie) dreigt voor Wit-Blauw. Als de ploeg laatste blijft, moet het aantreden tegen de hekkensluiter in de overgangsklasse Bb. Momenteel staat DOS op deze positie. DOS verloor, ondanks een sterke start met 13-22 van SKF. Het kan dus maar zo zijn dat beide Kamper ploegen elkaar twee keer gaan treffen. De inzet is dan het voorkomen van directe degradatie naar de eerste klasse. 

“Het is het risico van een kleine poule. In een reguliere competitie hadden we echt wel punten gesprokkeld tegen ploegen als DOS Kampen en ZKC. Dan was het een heel ander seizoen geweest”, aldus Zegwaard.

Gerard Meijeringh