Afbeelding
Foto Tennekes

Pascal Zegwaard stopt bij Wit-Blauw en neemt sabbatical

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Pascal Zegwaard stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij Wit-Blauw en neemt een sabbatical. “Ik ben nu vijftien jaar trainer/coach. Eerst maar eens erachter komen hoe het is om dat niet meer te doen.”

In 2020 haalde Wit-Blauw met Zegwaard een bekende naam in het Nederlandse korfbal binnen. Zegwaard was coach bij DOS ’46, maar door strubbelingen bij de club uit Nijeveen stapte hij in februari 2020 op. Vervolgens sloeg Wit-Blauw toe. 

Zegwaard is bezig aan zijn tweede seizoen bij Wit-Blauw. In zijn eerste jaar ging het korfbalseizoen al snel in het slot door corona. Dit seizoen fungeerde het coronavirus ook als spelbreker. Door de strenge coronamaatregelen kwam het zaalkorfbalseizoen in de knel. Daarom werden de competities opgeknipt in halve competities.

De prestaties van Wit-Blauw zijn dit seizoen een stuk minder. De ploeg staat onderaan in de zaalcompetitie, maar volgens Zegwaard heeft zijn beslissing hier niets mee te maken. Daarentegen heeft corona wel een rol gespeeld. “Ik heb het prima naar de zin bij Wit-Blauw, maar tijdens de coronaperiode heb ik gemerkt dat ik ook andere dingen leuk vind. Ik ben gaan nadenken wat ik nu eigenlijk wil. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn tijd anders wil besteden. Ik heb een jong gezin en heb nu een vakantiehuis in Duitsland. Die ben ik aan het opknappen. Het is wel leuk om daar een keer naar toe te kunnen. Ik wil meer vertoeven in de ‘Heimat’”, zegt Zegwaard met een lach. 

“Dat strookt niet met de functie als hoofdtrainer van Wit-Blauw. Natuurlijk kan ik bepaalde taken afstoten, maar zo zit ik niet in elkaar. Als ik hoofdtrainer ben, wil ik er maximaal voor gaan. Daarom heb ik besloten om een sabbatical te nemen.” 

Zegwaard sluit niet uit dat hij komend seizoen actief blijft bij Wit-Blauw. “Misschien kan ik wat blijven doen bij Wit-Blauw. Zoals bijvoorbeeld het begeleiden van trainers of een rol in de technische commissie. Dat kun je niet doen als je hoofdtrainer bent. Ik heb mijn handen vrij en woon in de buurt.”

Gerard Meijeringh