’s-Heerenbroek boekt belangrijke zege

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek is aan een prima serie bezig. Zaterdag boekte de ploeg de vijfde zege op rij. Een belangrijke overwinning. Door met 4-2 te winnen tegen ’t Harde werd deze concurrent voor een plek in de nacompetitie op drie punten achterstand gezet op de ranglijst.

Bij ’s-Heerenbroek ontbrak Freddie van den Burg. Terwijl hij in het zwembad lag in de Spaanse zon probeerde ’s-Heerenbroek zich te ontdoen van ’t Harde. Carlo Bergsma had dit keer alleen de technische leiding in handen.

Hij zag dat zijn ploeg in de 25ste minuut de score opende. Bij een hoge voorzet verloor de goalie van ’t Harde de controle. Hij liet de bal los, waarna Jesper Wennemers raak schoot. Zes minuten later kwam ’t Harde alweer langszij via een vrije trap. Vlak voor rust scoorde Jonno Pruim de 2-1, zodat ’s-Heerenbroek met een fijn gevoel de kleedkamer opzocht.

Tien minuten na rust sloeg ’t Harde weer toe uit een vrije trap. Bij de eerste paal was het Henk Elskamp die raak kopte. Daarna werd het een echte vechtwedstrijd. Het kon alle kanten op.

Uiteindelijk viel het voor ’s-Heerenbroek de goede kant op. Jesper Wennemers maakte in de 77ste minuut de 3-2. Daarna werd een doelpunt van ’t Harde afgekeurd wegens buitenspel en liet ’s-Heerenbroek enkele goede kansen liggen. Gert Kwakkel raakte nog de paal.

“Qua kansenverhouding was het een terechte overwinning. Het voetbal was niet best, maar we hebben heel goede zaken gedaan. We zitten in een goede flow”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Carlo Bergsma.

’s-Heerenbroek staat op een vierde plek en heeft als doel om een plekje te bemachtigen in de nacompetitie. De ploeg heeft een zwaar programma voor de boeg. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent CSV ’28. Daarna speelt ’s-Heerenbroek nog uit bij Reaal Dronten, thuis tegen Zalk en uit bij de nummer twee VHK. “Maar daardoor hebben we alles wel in eigen hand”, aldus Bergsma.

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41