Bryan Hellendoorn diep in blessuretijd matchwinner voor Go-Ahead Kampen

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een 3-2 zege geboekt tegen SVZW. Na een moeizame eerste helft kwam Go-Ahead in de tweede helft los en werd een 0-1 achterstand omgezet in een 3-2 zege.

Go-Ahead had vooral in de eerste twintig minuten grote moeite met SVZW. “Ze waren in deze fase veel in beweging. Wij speelden in een 5-3-2-opstelling en kwamen achterin vaak één tegen één te staan. Daar hadden we moeite mee”, aldus Go-Ahead-trainer Hans van Zuiden.

In deze fase kwamen de bezoekers één keer tot scoren. Vervolgens zette Van Zuiden de boel om. Go-Ahead ging spelen in een 4-4-2-formatie. “Toen kregen we meer controle, maar aan de voorkant konden we nog steeds geen potten breken. De storm van SVZW was echter wel geminimaliseerd”, aldus Van Zuiden.

Na rust trok Go-Ahead de wedstrijd naar zich toe. De ploeg speelde nu wel met durf en creëerde een overwicht. Dat leidde in de 54ste minuut tot de gelijkmaker uit een mooie aanval. Niek van Enk legde bal goed terug. Vervolgens haalde Tristan van Zuiden doeltreffend uit. Nadat Go-Ahead kansen liet liggen, sloeg het vlak voor tijd toe. Tristan van Zuiden brak door, waarna Maarten Smit aan de noodrem trok. De speler van SVZW werd met rood weggestuurd. Nick Kuipers schoot vervolgens uit de toegekende vrije trap de bal in de kruising.

Daarna gebeurde er nog van alles. In de tweede minuut van de blessuretijd werkte Dennis van der Wal de bal niet goed weg. Maarten Jansen profiteerde: 2-2. In de zevende minuut van de blessuretijd bezorgde Bryan Hellendoorn Go-Ahead toch nog de winst. De jonge invaller had een goede actie in huis, ging op het doel af en schoot raak.