Go-Ahead Kampen bedwingt koploper

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft dinsdag thuis een 2-2 gelijkspel behaald tegen Nunspeet. Volgens interim-trainer Hans van Zuiden had er meer ingezeten, al gaf hij toe dat ook Nunspeet in de tweede helft verschillende kansen onbenut liet. “Maar we hebben ons goed hersteld van zaterdag.”

Het publiek op Sportpark Middenwetering beleefde een enerverend eerste half uur. In deze periode vielen alle vier treffers. Go-Ahead kende een prima start. In de 9e minuut opende Kees Tol de score op aangeven van Luuc Knul. Drie minuten later was de spits weer trefzeker. Tristan van Zuiden stond aan de basis met een mooie crossbal. Vervolgens schoot Tol de bal in de kruising. Net zo snel als Go-Ahead op een 2-0 voorsprong, verdween de marge als sneeuw voor de zon. In de 27ste minuut kwam Nunspeet terug tot 2-1. Zes minuten profiteerden de bezoekers van balverlies bij Go-Ahead.

De revival van Nunspeet kwam wel even aan bij Go-Ahead. De ploeg was blij dat het schadevrij de kleedkamer op kon zoeken. In de tweede helft pakte Go-Ahead de regie weer in handen. Evenals voor rust maakte de thuisploeg een goede indruk. Go-Ahead kreeg een uitgelezen mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen, maar Kees Tol miste een strafschop. Daarna kreeg Nunspeet verschillende kansen op de 2-3 en kon Kees Tol namens Go-Ahead een 1 op 1-situatie met de keeper niet verzilveren.