Wisselvallig Go-Ahead wint bij SVI

ZWOLLE - Go-Ahead Kampen heeft een flinke stap gezet naar een veilig onderkomen in de eerste klasse D. De ploeg won met 1-2 bij SVI, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Na een goede start, zakte Go-Ahead steeds verder weg, maar de 1-2 van Luuc Knul bleek goud waard.

Go-Ahead begon prima en maakte in de eerste 25 minuten een goede indruk. De bezoekers werden geholpen door een vroege voorsprong. Al in de 1e minuut was het raak via Wail Doufikar. Twee minuten later was Tristan van Zuiden dicht bij de 0-2. Daarna werd een schot van Knul gekeerd door de keeper en werden twee treffers van Go-Ahead afgekeurd wegens buitenspel.

SVI deed in de 24ste minuut voor het eerst echt van zich spreken, maar ook deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Daarna zakte Go-Ahead wat weg, maar was het af en toe wel gevaarlijk.

Direct na de rust moest interim-trainer Hans van Zuiden Bram van Enk noodgedwongen wisselen en kwam Kees Tol in de ploeg. SVI kwam al snel langszij. In de 53ste minuut scoorde Jorn Mensonides. Vlak daarna wist Go-Ahead-keeper Steven Vonk de 2-1 te voorkomen.

Go-Ahead was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft en SVI had de overhand. Keeper Vonk moest diverse keren handelend optreden. SVI kreeg de kansen, maar Go-Ahead sloeg toe in de 77ste minuut. Luuc Knul tikte de 1-2 binnen na goed voorbereidend werk van Wail Doufikar. Daarna kreeg Go-Ahead nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Kees Tol en Doufikar scoorden niet.

Trainer Van Zuiden zag wederom een wisselvallig Go-Ahead. “In de eerste 25 minuten speelden we prima. Daarna nam SVI het over. In de tweede helft waren we het helemaal kwijt. We moesten steeds verder achteruit en SVI kreeg megakansen. Het verval is bij ons te groot.”