Wim Kieft (l) en Eddy van der Ley.
Wim Kieft (l) en Eddy van der Ley. Foto: Tennekes

Geslaagde sponsoravond IJVV met Wim Kieft

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Na twee jaar konden de sponsors van IJVV eindelijk weer genieten van de jaarlijkse sponsoravond. Dit keer werd Wim Kieft vastgelegd als spreker en werd gekozen voor de Music Club als locatie.

De avond werd donderdag geopend met een leuk filmpje, waarin de sponsors de upgrade van Sportpark Den Uithoek konden zien. De verduurzaming van het gebouw, de realisatie van de Postuma Arena, LED-verlichting op vijf velden, uitbreiding van kleedkamers, nieuw kunstgras en een nieuw LED scorebord. 

Vervolgens was het tijd voor Wim Kieft en aangever Eddy van der Ley, waarbij verschillende onderwerpen aan bod kwamen, zoals PEC Zwolle. Kieft kwam PEC-trainer Dick Schreuder tegen in zijn tijd bij PSV. “’Hij speelde toen in de jeugd. Als je goedemorgen zei, werd hij al rood. Daarna zag ik hem dertig jaar later bij PEC. Die gozer heeft zich echt ontwikkeld. Hij kan alles goed verwoorden en heeft het geweldig gedaan.” 

Uiteraard ging het over de loopbaan van Kieft, waarbij oud-keeper Hans van Breukelen van PSV en Oranje regelmatig op de hak werd genomen. Kieft won met PSV de Europa Cup 1 en pakte met Oranje de Europese titel in 1988. Na de pauze was er alle gelegenheid om vragen te stellen. Het werd al snel duidelijk dat Kieft geen liefhebber is van vrouwenvoetbal. Dat zorgde voor reacties bij de vrouwelijke voetballers van IJVV die in de zaal aanwezig waren. Maar Kieft kwam met een uitleg. “Het vrouwenvoetbal heeft zich nog niet doorontwikkeld. Dat gaat nog jaren duren”, aldus Kieft.

Na afloop keek voorzitter Wilco Wezenberg van de sponsorcommissie van IJVV tevreden terug. “Het was weer een topavond met een goede spreker en een goede accommodatie. We hadden meer dan tweehonderd aanmeldingen. Dat is super. Het wordt heel erg gewaardeerd door onze sponsors. Je merkt ook dat mensen nieuwsgierig zijn naar onze accommodatie en we hebben met de sponsoravond in deze locatie laten zien dat de Music Club niet dicht is”, aldus Wezenberg.

IJVV heeft de afgelopen jaren het sportpark flink onder handen genomen, maar daarmee is de upgrade nog niet voltooid. De club wil een nieuwe entree en de parkeermogelijkheden verbeteren. De club trekt samen op met de gemeente om dit voor elkaar te krijgen. Volgens Wezenberg weet IJVV steeds meer bedrijven aan zich te binden. “We hebben veel nieuwe sponsoren. We zitten nu ruim boven de honderd pakketsponsors. De laatste anderhalf jaar zien we een stijgende lijn.” Wezenberg heeft daar wel een verklaring voor. “Tijdens de coronacrisis zijn we actief gebleven en nu het weer mogelijk is organiseren we activiteiten, zoals deze sponsoravond. Nu het kan, willen we doorpakken. We willen laten zien dat we iets terug willen doen voor onze sponsoren.”

Gerard Meijeringh