Afbeelding
Foto: Foto Tennekes

Gert van Duinen stopt noodgedwongen als hoofdtrainer bij Go-Ahead Kampen

Sport

KAMPEN - Gert van Duinen keert niet meer terug op de bank als hoofdtrainer bij Go-Ahead Kampen. Hij heeft aangegeven bij de technische commissie van Go-Ahead dat hij vanwege persoonlijke omstandigheden geen gebruik kan maken van zijn contractverlenging voor het nieuwe seizoen. De club respecteert zijn keuze en het contract is met wederzijds goedkeuren ontbonden.

Van Duinen meldde zich begin maart ziek. Vervolgens nam Hans van Zuiden zijn rol over en nog steeds vervult hij de taak als interim-hoofdtrainer, omdat Van Duinen nog steeds niet is hersteld.

Van Duinen heeft nu de knoop doorgehakt over zijn toekomst. ‘’Ik stop met pijn in het hart bij deze mooie club met een grote aanhang. Elke keer heb ik daarvan genoten, maar het is goed dat er nu voor iedereen duidelijkheid komt. Het team en de club verdienen een hoofdtrainer die er 100 procent staat en er is op dit moment teveel onzekerheid bij mij om dat te kunnen zeggen.’’

Door het besluit van Gert van Duinen moet Go-Ahead op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Hans van Zuiden heeft niet de juiste papieren om als hoofdtrainer op de bank te zitten als hoofdtrainer bij een eersteklasser en heeft van de KNVB dispensatie gekregen tot en met het einde van dit seizoen. 

“Het is jammer dat Gert van Duinen niet door kan gaan als trainer-coach van het eerste elftal, maar wij hebben begrip voor zijn situatie. Wij wensen hem een goed herstel en al het goede toe, privé en op zijn werk. Wij gaan ons beraden op de ontstane situatie”, aldus voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead Kampen.Gerard Meijeringh