Afbeelding
Foto: Tennekes

Geen toetje voor winnend IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

ENTER - IJVV heeft zaterdag met 0-2 gewonnen van Enter Vooruit. Daarmee deden de IJsselmuidenaren wat ze moesten doen, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg voor een plek in de nacompetitie, omdat Be Quick won van PH en Sparta Enschede zegevierde bij ZAC.

Vooraf wist IJVV dat het draadje dun was. De ploeg was sterk afhankelijk van de concurrentie. “Er zat wat spanning op, maar daar zijn we goed mee omgegaan. Mijn spelers zijn steeds meer winnaars geworden. Ze zijn zo ambitieus en hebben er zoveel voor over”, aldus Diender. 

IJVV kreeg in het eerste half uur verschillende goede kansen om de score te openen, maar dat gebeurde niet. Aan de andere kant raakte Enter Vooruit de lat. In de 35ste minuut was de jonge Job van den Berg weer trefzeker voor IJVV. Na een goede actie en voorzet van Jorian Wellenberg tikte Job van den Berg de 0-1 binnen. Het was alweer zijn vierde treffer sinds hij is toegevoegd aan de eerste selectie. De 0-1 was een terechte voorsprong voor IJVV, dat het betere van het spel had.

Na rust verzuimde IJVV om het duel in het slot te gooien. Daardoor bleef Enter Vooruit in de wedstrijd. Vlak voor tijd besliste Jonathan van Marle het duel. Hij nam de bal goed aan en schoot de bal langs de keeper.

Na afloop bleek dat IJVV, ondanks een sterke eindspint, met lege handen kwam te staan. “Maar we hebben een mooi seizoen gedraaid. We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen, maar we zijn niet beloond. Het zat niet mee op de andere velden. Ik was graag de nacompetitie ingegaan. We waren zeker niet kansloos geweest. Natuurlijk ga je terugrekenen en kijken waar je punten hebt laten liggen, maar ik ben trots op het aantal punten dat we hebben gehaald en het niveau dat we hebben bereikt. We hebben een stevige basis gelegd, die was er niet. We zijn van plek twaalf naar plek vijf gegaan en hebben grote stappen gezet. Dat smaakt naar meer. Komend seizoen gaan we de lat nog hoger leggen”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh