Afbeelding
Foto: FOTO TENNEKES

KHC dwingt respect af in duel met twee gezichten

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Het duel tussen KHC en koploper Quick ´20 afgelopen zaterdag was een voetbalwedstrijd met twee gezichten. Het werd een interessante krachtmeting tussen twee teams met een heel verschillende speelstijl, eindigend in een 0-0 gelijkspel. Daar waar de gasten uit Oldenzaal, koploper in de eerste klasse E, de eerste helft domineerden, wist KHC na rust respect af te dwingen met initiatief en goed voetbal.   

Al  na 3 minuten spelen viel uit een van richting veranderde vrije trap van Karim Gabara de bal voor de voeten van Jarron de Lange. Hij wist echter niet de 1-0 voor KHC te scoren. Quick ´20 schrok wakker en nam daarna het heft in handen. Quick ´20 werd mede geholpen doordat KHC zich aanvankelijk liet verleiden om vanuit de eigen zestien te gaan opbouwen. Vervolgens zette Quick ´20 druk en dit liep maar net goed af voor KHC. 

Voor KHC-trainer Kenan Durmusoglu was dit het moment om bij zijn team  aan te geven dat dit niet paste in de voor KHC gekozen comfortabele speelwijze. Namelijk het centrum bij balverlies hermetisch afsluiten, Quick 20 in balbezit naar de zijkanten dwingen en zelf  juist op diezelfde flanken balvaardige spelers als Burak Alp en Karim Gabara aan te spelen. Quick ´20 wist met het veldoverwicht echter slechts een enkele goede kans te creëren. Nummer 10 Jip Kemna, de gevaarlijkste speler bij Quick ´20,  raakte de buitenkant van de paal. Quick ´20 had het meeste balbezit en mocht dat ook hebben van KHC, dat prima stond in de organisatie  en loerde op een snelle counter met met name Boaz Smits in de diepte . 

De laatste twintig minuten tot de rust waren voor Quick ´20 met verzorgd veldspel. De koploper voerde de druk op en KHC moest terugvallen op verdedigen, maar deed dit met verve. Wie dacht dat dit ook het spelbeeld zou worden in de tweede helft kwam bedrogen uit. De Kampenaren namen met overtuiging en een uitstekende wedstrijdmentaliteit het initiatief over. Mede door snelle combinaties in de omschakeling werd koploper Quick ´20 overspeeld en het  werd nauwelijks nog gevaarlijk voor het doel van KHC .

Een tegenvaller voor KHC was het uitvallen van Karim Gabara  in de 53e minuut. Diens vervanger op links was Chris Westerkamp die het goed invulde. KHC kreeg nog een aantal goede kansen. Eerst was het Smits die de kruising raakte en Durk van der Leest kopte een vrije bal van Alp op de bovenkant van de lat. Smits volleerde uit een voorzet in de zestien van de onvermoeibare en goed spelende De Lange over het doel van Quick ´20. 

In de slotfase leken beide teams op twee gedachten te hinken. Gaan voor de overwinning of het punt koesteren. KHC maakte nog de meeste aanspraak op winst maar uiteindelijk bleef het 0-0, zodat  Noordscheschut via 2-0 winst op Achilles 12 zich op de ranglijst wist te nestelen tussen Quick ´20 en KHC dat nu derde staat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding