Afbeelding
Foto: stockfoto

IJVV werkt aan doelsaldo in eindspurt

· leestijd 1 minuut Sport

ZWARTSLUIS - IJVV heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen de DESZ gewerkt aan het doelsaldo: 1-6. De IJsselmuider voetballers hebben nog kans om de laatste periodetitel te pakken en besloten na een 1-3 voorsprong geen gas terug te nemen maar door te gaan.

Zo werd het toch nog een doelpuntenfestijn in wat niet IJVV´s beste middag van het seizoen was. In de eerste 15 minuten van het duel gebeurde er weinig. Daarna nam IJVV het heft in handen. De ploeg van trainer Emiel Diender had al twee kansen gehad toen er een strafschop werd toegekend. Luc Kalter werd door de doelman van DESZ aangetikt bij een doelpoging en Jonathan van Marle wist vervolgens vanaf elf meter raak te schieten. 

Lang kon IJVV er niet van genieten. Karlo Naberman, van wie bekend is dat hij over een prima trap beschikt, schoot een vrije trap op formidabele wijze binnen: 1-1-. Reden tot paniek was dat niet binnen de gelederen van IJVV. Het krachtsverschil bleek domweg te groot en Job van den Berg maakte nog voor rust de 1-2. 

Na een uur spelen maakte Van Marle er 1-3 van en daarna leek de wedstrijd wat stil te vallen. Diender besloot zijn ploeg meer risico te laten nemen en zette Gerjon van den Berg in de spits. IJVV creëerde aardig wat kansen, raakte de paal en zag ook een bal van de lijn gehaald worden. In het laatste half uur wist de IJsselmuider formatie nog drie keer te scoren met doelpunten van Jamal Arouch, Lenhard de Velde en Van den Berg. 

¨Het had ook 1-10 kunnen worden¨, constateerde Diender na afloop. De oefenmeester was tevreden over hoe zijn voetballers door bleven gaan. Dit in de wetenschap dat er nog wat valt te winnen. ¨Als je nog kans maakt op een periodetitel, moet je er ook voor de volle honderd procent voor gaan. Makkelijk zal dat niet worden met de aankomende wedstrijd tegen AGOVV, dat een prima team heeft en nog een duel tegen vechtploeg OWIOS. Als je twee keer met 1-0 wint, mag je blij zijn. We wisten dat het vandaag moest gebeuren qua doelsaldo¨, aldus Diender, die aankomende zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd heeft als hoofdtrainer van IJVV.