Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS bekert overtuigend verder na 1-3 winst op IJVV

· leestijd 1 minuut Sport instagram

(door Arjan Knul)

IJSSELMUIDEN  - Met 9 punten uit 3 bekerwedstrijden en 12 doelpunten voor en 5 tegen bekert DOS Kampen als poulewinnaar verder. De Kamper voetballers lijken na de 1-3 zege op IJVV zaterdag klaar voor de competitiestart op 23 september thuis tegen Hatto Heim op sportpark de Maten.

Ook nieuwe spelers als Huisman en Van de Velde lijken moeiteloos al hun plek in het DOS-team te hebben gevonden. Daarmee beschikt DOS-trainer Johan Pitstra over veel variatie. Vooral aanvallend heeft de oefenmeester de nodige opties om te kiezen. 

Tegen IJVV maakte DOS eveneens een dominante indruk. Met bij vlagen goed spel werd een dapper IJVV met name in de tweede helft overspeeld. Dit nadat DOS eerst nog wel op achterstand was gekomen in minuut 25 door een mooi afstandsschot van Kelvin Groothand. In deze fase van de wedstrijd zocht DOS de opbouw van achteruit om tot een goede aanval te komen. Dat verliep niet altijd even vloeiend en werd hierbij nogal eens balverlies geleden waaruit IJVV dan snel gevaarlijk kon worden.

Welgeteld een minuut mocht IJVV genieten van de 1-0 voorsprong. Bakker werd door Van de Velde weggestuurd vanaf de aftrap en uit de kluts via keeper Van Dijk van IJVV viel de bal voor de voeten van aanvallende middenvelder Huisman die de gelijkmaker simpel kon binnenlopen. 

DOS kreeg de beste kansen op de 1-2 door een lob van Lakhloufi die net naast de paal rolde, maar aan de andere kant van het veld moest Job ter Burg met een ultieme verdedigende inspanning in de eigen doelmond Nathan Bos van de IJsselmuidenaren van scoren afhouden.  

De rust brak derhalve aan met de gelijke stand van 1-1. DOS drong na rust verder aan en IJVV kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. De beloning voor DOS volgde in de vorm van de 1-2 van Robin Mulder, via een gekraakt schot vanaf de zestien na een corner. De 1-3 volgde na een aanval uit het boekje met uiteindelijk een prima voorzet van Lakhloufi op Twan Knul die beheerst afrondde bij de eerste paal. 

Het laatste kwart van het duel was niet het beste van de beide teams. In deze fase moest de scheidsrechter nog de nodige gele prenten over en weer tonen. In de slotfase moest DOS-doelman Dyon Goossen nog een keer redding brengen op een schot van dichtbij van IJVV-invaller Van den Berg en in de aansluitende counter schoot Bakker namens DOS aan de overzijde rakelings langs de paal.

DOS lijkt dan ook zoals genoemd klaar te zijn voor de competitie. IJVV is nog niet helemaal compleet en op volle sterkte. De ploeg zal dan ook tegen Heerde, een nieuwe opponent uit het zondagvoetbal, moeten peilen hoe men er precies voor staat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39