Afbeelding
Foto: stockfoto

‘s-Heerenbroek begint avontuur derde klasse met 2-3 zege

· leestijd 1 minuut Sport

ERMELO - Promovendus ‘s-Heerenbroek is de competitie begonnen met een 2-3 zege op bezoek bij EFC ‘58. Een historische zege (‘s-Heerenbroek won niet eerder een duel in de derde klasse) waar op basis van 90 minuten voetbal niets op viel af te dingen.

Van zenuwen was geen sprake bij ‘s-Heerenbroek. Al in het eerste kwartier kreeg de ploeg van Freddie van den Burg kansen. Daan Boersma dook gevaarlijk op voor de keeper en ook Bjorn Wezenberg kreeg een kans. Niettemin was het EFC dat op voorsprong kwam. ‘s-Heerenbroek leed onnodig balverlies en Nathan Brandwagt maakte de 1-0. 

Vervolgens wist ‘s-Heerenbroek zich te herpakken en dat leidde op slag van rust tot de gelijkmaker. Ook na rust was ‘s-Heerenbroek de bovenliggende partij en dat vertaalde zich in kansen voor Jesper Wennemers (1 op 1 op de keeper), Boersma en Rob Henniphof (kopbal). Uiteindelijk was het Boersma die na 65 minuten voetbal zijn ploeg op voorsprong zette met een fraaie stiftbal. 

‘s-Heerenbroek leek daarna op twee gedachten te hinken. Daardoor sloten de linies niet meer helemaal op elkaar aan en slopen er slordigheden in het spel. Wederom Brandwagt wist daar gebruik van te maken met de 2-2. Toch zou ‘s-Heerenbroek zegevieren. Routinier Henniphof mocht in de slotfase aanleggen vanaf elf meter nadat een kopbal van hem eerder met de hand van een EFC-speler was getoucheerd.

Trainer Van den Burg sprak na afloop van een euforisch gevoel bij zijn ploeg. “Dit is onze eerste zege in de derde klasse en dat tegen een ploeg die vorig seizoen als derde is geëindigd. Ik vond ons ook de betere met een corner-verhouding van 8-0 voor rust in ons voordeel. Kenmerkend vond ik verder dat mijn spelers in de rust niet tevreden waren met 1-1.” De oefenmeester zag eveneens verbeterpunten. “Dit is een prachtige overwinning, maar er zijn momenten aan de bal dat het beter kan.”      

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39