Afbeelding
Foto: stockfoto

‘s-Heerenbroek haalt uit en wint met 8-0 van HTC

· leestijd 1 minuut Sport

‘S-HEERENBROEK - Het voetbalelftal van ‘s-Heerenbroek heeft zaterdag een monsterscore geboekt op HTC: 8-0. De eerste vier treffers vielen voor rust. Een korte opleving van de gasten na rust bracht geen verandering in de score, waarna ‘s-Heerenbroek weer verder ging met scoren.

‘s-Heerenbroek speelde de Zwollenaren zoek en had zelfs dikker kunnen winnen. Geholpen door het feit dat alle ballen goed leken te vallen. ‘s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg: “In een seizoen heb je twee of drie wedstrijden waarin alles lukt. Wij hadden vanmiddag zo’n dag. Ik heb prachtige combinaties gezien over de flanken en spelers die bezig waren elkaar aan te sturen.”

HTC gaf ‘s-Heerenbroek ook volop de mogelijkheid te voetballen. Die ploeg leek zich bovendien geen raad met het niet al te beste veld. Van den Burg: “Zij zijn kunstgras gewend en wij hebben een grasveld dat op sommige plekken wat hard was door de vorst.”   

Het was Martin van Ittersum die in de 17e minuut de 1-0 maakte. Jonno Pruim scoorde de 2-0 en de 3-0 en nog voor rust maakte Willard Visscher de 4-0. De treffers in de tweede helft werden gemaakt door andermaal Pruim, Jesper Wennemers (twee keer) en Bjorn Wezenberg. Doelman Jelmer Visscher van ‘s-Heerenbroek wist bij een 7-0 stand een strafschop te stoppen en voorkwam daarmee een eretreffer voor HTC.   

Van den Burg kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. “Ik kijk overigens verder dan een seizoen en ook naar een kalenderjaar. Dan vind ik dat wij het uitstekend hebben gedaan. In de voorgaande competitie verloren we na de winterstop slechts een keer en speelden we een keer gelijk. In deze competitieronde hebben we tot dusver twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. De rest hebben we gewonnen.”