Afbeelding
Foto Tennekes

’s-Heerenbroek maakt gehakt van VV Kampen

Sport

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek maakte zaterdag hele korte metten met VV Kampen. Bij rust stond het al 7-0. Uiteindelijk stopte de teller bij 9-1. Een dramatische wedstrijd voor de bezoekers, die inmiddels al 36 tegentreffers moesten incasseren in zeven wedstrijden.

Voor ’s-Heerenbroek was het een heel lekkere middag. De ploeg kon na de nederlaag tegen Wijthmen wel een oppepper gebruiken en speelde gretig tegen Kampen. Dat leverde uiteindelijk negen goals op. Jesper Wennemers en Wim Kwakkel scoorden ieder drie keer. Jonno Pruim wist twee keer het net te vinden en Gert Kwakkel kwam één keer tot scoren. Martijn Mulder scoorde namens Kampen.

“We hebben het heel goed gedaan. Met name de eerste helft. We speelden met veel druk vooruit en veel over de vleugels. In de eerste helft kregen we negen open kansen. Daar hebben we er zeven van ingeschoten. Daarmee waren we heel efficiënt. We waren veel beter. Het verschil was erg groot”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Met een 7-0 voorsprong was ’s-Heerenbroek in de tweede helft minder scherp. “In het eerste kwartier misten we vier grote kansen. Daarna werd het een gezapige tweede helft. Maar je maakt negen goals. Dat is fantastisch”, aldus Van den Burg, die nog even de nadrukt legde op het spel van Gert Kwakkel. “Hij heeft vijf goals voorbereid. Hij was de koning van de assist.”

Gerard Meijeringh