Afbeelding
Foto: Arjan Kragt

’s-Heerenbroek vermorzelt Zalk en pakt periodetitel

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek lijkt niet meer te stoppen. Zaterdag werd Zalk het slachtoffer van de dadendrang van ’s-Heerenbroek. Op Sportpark Broekerland werd Zalk volledig van de mat gespeeld. ’s-Heerenbroek won met maar liefst 10-3 en pakte de derde periode, zodat de ploeg zich heeft geplaatst voor de nacompetitie.

Zalk-trainer Egbert Kragt was na afloop lovend over ’s-Heerenbroek. “Ik heb nog nooit een ploeg gezien met zoveel passie en wil om te winnen. Het was één grote wervelwind. Niet normaal.” Kragt had wel verwacht dat ’s-Heerenbroek flink te keer zou gaan. Daarom had hij Jeroen van den Bosch op het middenveld gezet en Joost Ottens en Dirkjan van Dijk achterin. “Om zo meer grip te krijgen op de lange ballen, maar dat pakte niet goed uit. Het plan werkte niet. Wat ik had bedacht, is niet gelukt”, zo stak de Zalk-trainer de hand in eigen boezem.

’s-Heerenbroek had nog een appeltje te schillen met Zalk. Eerder dit seizoen verloor ’s-Heerenbroek daar ongelukkig. “Bij Zalk hebben we met 2-1 verloren. Daar was ik zo ziek van. Dat heb ik aangehaald bij de jongens. We hadden wat recht te zetten tegen Zalk. Dat is wel gelukt. We hebben Zalk vanaf de eerste minuut bij de keel gepakt”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Van den Burg kon geen beroep doen op Willard Visscher, die in de warming-up afhaakte vanwege een hamstringblessure. “Daardoor moest ik Gert Kwakkel op het middenveld neerzetten, maar die maakte gelijk de 1-0. ’s-Heerenbroek scoorde de ene na de andere treffer. De spelers van Zalk wisten niet wat hen overkwam. Na de openingstreffer van Gert Kwakkel liep ’s-Heerenbroek in de eerste helft uit naar een voorsprong van 6-0 via Jesper Wennemers (2), Jonno Pruim, Gert Kwakkel en Rob Henniphof. Daarna kwam Zalk terug tot 6-2 via Steven van der Weerd en Sander Held.

Na rust pakte ’s-Heerenbroek de draad weer op. Jonno Pruim (2), Jesper Wennemers en Bjorn Wezenberg tilden de score naar 10-2. In de slotfase bepaalde Michel Hamer de eindstand op 10-3. Een overwinning waar nog lang over zal worden nagepraat. En daarnaast een ticket voor de nacompetitie. “Dit is een topprestatie van de jongens. In maart stonden we nog op plek zeven. We hebben nu acht keer op rij gewonnen en hebben de derde periode op eigen kracht gepakt. We hebben echt wat neergezet met allemaal jongens uit ’s-Heerenbroek”, aldus Van den Burg.

Gerard Meijeringh