´Onverzettelijk Go-Ahead´ trekt zege over de streep

NOORDSCHESCHUT - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de derde opeenvolgende competitiezege geboekt. Dat gebeurde met bij vlagen goed voetbal, met negentig minuten scherpte in de duels en een stukje onverzettelijkheid in de slotfase toen de Kamper voetballers na een rode kaart voor Kelvin Groothand met tien man verder moesten.

In de eerste helft was Go-Ahead op alle fronten de bovenliggende partij. Trainer Erwin Brem vond zijn spelers erg scherp in de duels. Waar het spel in voorgaande duels af en toe wat naïef was geweest met veel diepgang, nam Go-Ahead nu minder risico. Kansen waren er niettemin te over. Voor de treffer van Groothand een paar minuten voor rust hadden de roodgelen al zeker zes kansen gehad en niet de minste. Zo stond Wilbert Wessels een paar keer oog in oog met de doelman van Noordscheschut.

Waar Go-Ahead na 45 minuten ook met 0-3 had kunnen voorstaan, bleef het slechts bij een enkele treffer. Een doelpunt dat het wachten wel waard bleek te zijn. Dyon Kleppe onderschepte de bal en speelde Groothand aan, die knap bij zijn tegenstander weg draaide en de bal al even fraai langs de doelman schoof.

Noordscheschut, dat de hele wedstrijd al opportunistisch had gespeeld, gaf na rust nog meer gas. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet, maar met lange ballen en veel fysiek draaide het de duimschroeven aan. Toch kreeg ook Go-Ahead kansen waarbij de keuzes tussen zelf voor de goal gaan of afleggen niet even succesvol uitpakten. Niettemin maakte Wessels na krap een uur spelen de 0-2.

Tien minuten later bracht Nick Koster de spanning terug door namens de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken: 1-2. Toen niet veel later Groothand met rood van het veld moest (tweede gele kaart) werd het nog een benauwde slotfase voor Go-Ahead. Met zeven minuten blessuretijd duurde die spanning ook nog eens extra lang.

Het maakte de zege er niet minder verdiend, aldus Brem. ¨Ik ben erg trots op wat de jongens vandaag hebben laten zien. Dit is wat ik noem onverzettelijk voetbal waarbij je een zege kostte wat kost over de streep trekt.¨

En dat in een wedstrijd waarin het voor Go-Ahead aanhaken of afhaken was. Na het debacle in Oldenzaal enkele weken eerder waarin de Kampenaren met 10-1 van het veld werden geveegd door Quick ´20, volgden twee zeges tegen directe concurrenten. Bij winst op Noordscheschut zou Go-Ahead zich nadrukkelijker melden in de brede middenmoot. Het verschil tussen de koploper en nummer Go-Ahead, achtste in de stand, bedraagt slechts vier punten.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57