Go-Ahead herstelt zich met cruciale zege na pak slaag week eerder

Algemeen

HULSEN - De voetballers van Go-Ahead Kampen hebben de cruciale uitwedstrijd tegen Hulzense Boys zaterdag met 1-4 gewonnen. Het was het enige passende antwoord na de enorme afstraffing een week eerder tegen Quick ´20 (10-1 verlies). Maar ook zijn de punten hard nodig om de komende tijd te ontsnappen uit de onderste regionen.

Go-Ahead-trainer Erwin Brem had voor dit duel iets meer zekerheid ingebouwd. De backs stonden minder diep en ook had Brem zijn spelers op het hart gedrukt geduldiger te zijn. Ondank het behoudender strijdplan was het in de eerste tien minuten al een open wedstrijd waarbij beide teams twee kansen kregen. Namens Go-Ahead waren het Wilbert Wessels en Dyon Kleppe die dichtbij de openingstreffer waren.

Daarna nam Go-Ahead het heft in handen en dat resulteerde in drie treffers voor rust. Dennis van der Wal maakte in de 22e minuut de 1-0 en daarna waren het Wilbert Wessels en Nico Veldman die goed lopende aanvallen wisten te bekronen in de 30e en 37e minuut.

Go-Ahead maakte zich in de tweede helft op voor een stormloop van Hulzense Boys, maar bleef relatief makkelijk overeind. Tien minuten voor het einde namen de Kampenaren zelfs nog verder afstand met een treffer van Bryan Hellendoorn. Een mooie opsteker voor de speler die was overgekomen van het tweede elftal. De Kampenaren hadden zelfs nog vaker kunnen scoren, maar zagen Hulzense Boys nog een tegentreffer maken (Menno Kamphuis, 90e minuut) en een rode kaart pakken (Casper van der Veen).

Brem was na afloop erg blij met de ´broodnodige punten´. ¨Een 10-1 nederlaag doet natuurlijk veel met een groep. Vandaag moesten we met een antwoord komen en dat hebben gedaan.¨