Go-Ahead bekert verder na krappe zege

VEESSEN - Go-Ahead Kampen stond in het bekerduel zaterdag tegen VEVO na zeven minuten al met 0-2 voor. Dat het toch nog spannend werd (eindstand: 2-3) kwam doordat de Kamper voetballers er maar moeizaam in slaagden de vele kansen te benutten.

Daar kwam bij dat VEVO de boel achterin op slot gooide. Wilbert Wessels scoorde uit een prima aanval de 0-1 en door een eigen doelpunt werd het 0-2. Daarna kreeg Go-Ahead kansen genoeg om verder uit te lopen, maar stuitte het op een muur. In de laatste tien minuten van de eerste helft liet Go-Ahead de teugels vieren en werd er, aldus trainer Erwin Brem, niet meer goed vanuit de taken gevoetbald. Bovendien wist VEVO voor rust uit een spaarzame aanval de 1-2 te maken.

Brem zag hoe Go-Ahead in de tweede helft zeker acht kansen en mogelijkheden kreeg om het duel alsnog te beslissen, waarvan er eentje werd benut. Brem: ¨We hebben te weinig rendement uit ons spel gehaald en doordat VEVO nog de 2-3 maakte, werd het nog spannend.¨ Het belangrijkste echter is dat Go-Ahead gewoon een ronde verder is. Brem: ¨We hadden twee doelen. Door bekeren en geen averij oplopen. Dat is beide gelukt.¨

Wessels werd weliswaar na drie kwartier gewisseld, maar hij kampte al met een lichte blessure. Om verder geen onnodig risico te nemen werd hij preventief gewisseld. De 1-3 van Go-Ahead werd gemaakt door Nico Veldman. Hij maakte een mooie individuele actie en rondde goed af.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00