Go-Ahead beslist cruciaal duel in kort tijdsbestek

KAMPEN - De voetballers van Go-Ahead Kampen hadden zaterdag aan een paar minuten voor en na rust genoeg om SV Epe op de knieën te dwingen. Dat was meer dan een korte opleving, maar een terechte beloning voor een overwicht gedurende de hele wedstrijd. Hoewel het duel wel op basis van individuele acties van de doelpuntenmakers werd beslist.

Het was namelijk niet zo dat Go-Ahead een geweldige wedstrijd op de mat legde en de Epenaren niets in de melk te brokkelen hadden. De thuisploeg was na ongeveer een  kwartier spelen op achterstand gekomen door een treffer van Koen Logen. Dat gebeurde op een moment dat de verdediging van de Kampenaren in slaap leek gesust. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde linker aanvaller Nico Veldman de belangrijke gelijkmaker met een geweldige uithaal, onhoudbaar voor doelman Bas van Schoonhoven van Epe.

SV Epe werd de eerste helft door Go-Ahead ver teruggedrongen op eigen helft, maar verstopte zich niet.  De gasten probeerden waar mogelijk voetballend, maar ook met meer opportunisme, de aanval te zoeken. Dat gebeurde op het middenveld vooral door een uitstekend voetballende en nog jonge spelverdeler Mart Nijhof. De grootste mogelijkheid voor Go-Ahead op een snelle gelijkmaker was in de 21 e minuut voor Wilbert Wessels, die met een schot in de korte hoek op de paal bijna Van Schoonhoven verraste.

In de 46e en 48e minuut werd door twee doelpunten van Wilbert Wessels, uit  prima voorzetten van  Nico Veldman, de wedstrijd beslist. Daarbij was ook een rol weggelegd voor Kelvin Groothand, die met schijnbewegingen de tegenstander op het verkeerde been zette.  SV Epe bleef zich echter kranig weren en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, daarmee het risico nemend dat Go-Ahead opnieuw zou scoren. In de 74e minuut was dit inderdaad het geval met een wat gelukkige treffer van Kelvin Groothand. Hij schoot via een verdediger van  de tegenpartij, buiten bereik van Van Schoonhoven de 4-1 in de touwen.

Go-Ahead-trainer Erwin Brem bracht  drie verse krachten in het veld nadat een dapper SV Epe via Sven van Egteren met een bekeken schot toch loon naar werken kreeg en op 4-2 was gekomen. Uiteindelijk was het opnieuw Wilbert Wessels die, zoals zo vaak attent in de zestien meter, reageerde op een misverstand in de defensie van SV Epe. Hij bepaalde met een treffer de eindstand op 5-2.

Met de overwinning voldeed Go-Ahead aan de missie om in de laatste twee wedstrijden zes punten te pakken en weg te komen uit de onderste regionen. De Kampenaren hebben zich nu voorlopig in de middenmoot genesteld en zichzelf lucht verschaft.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05