Afbeelding
Foto: stockfoto

Zalk pakt eerste punt in Mariënheem

Sport

MARIENHEEM - Zalk heeft zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld in en tegen Mariënheem. De IJsselploeg deed zichzelf daarmee iets tekort en daarmee voelde het eerste punt in de competitie dubbel.

In de eerste helft vielen er over en weer weinig kansen te noteren. Wel waren de voetballers van Zalk meer aan de bal en wonnen ze de meeste duels. Na rust volgde er een sterk half uur van Zalk. In de 65e minuut maakte Mathijs Kiers de 0-1 uit een vrije trap.

Mariënheem kwam echter snel weer langszij met twee identieke doelpunten, voortvloeiend uit aanvallen over rechts waarbij Zalk niet attent was. Jacob Filius bracht Zalk in de 85e minuut weer op gelijke hoogte uit een rebound na een vrije trap. Verder kreeg Zalk in de tweede helft nog kansen waarbij de keeper van Mariënheem een paar keer redding bood en schoot Zalk nog een keer op de paal. Ook Mariënheem kreeg nog een grote kans uit een scrimmage.

Zalk-trainer Simon Brummel over de wedstrijd: “We hadden het eerder moeten afmaken. Ik vond ons de betere. Wel hadden we met die scrimmage geluk.”