Deltasteur kampioen van Overijssel
Deltasteur kampioen van Overijssel Foto: Deltasteur

Deltasteur kampioen van Overijssel

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Op zaterdag 3 februari werd de Overijsselse minioren clubmeet gezwommen in zwembad Dorper Esch in Denekamp. Deltasteur nam het op tegen 10 andere zwemverenigingen en won deze spannende wedstrijd. De resultaten van de estafettes en de individuele afstanden werden bij elkaar opgeteld en daarmee werd Deltasteur kampioen van Overijssel.

Het wedstrijdprogramma startte met een estafette van 50 meter vrije slag. Het team bestaande uit Wout Doorn, Maud Hellendoorn, Lieke Felix en Lize Uitslag behaalde een 3e plaats. 

Na deze estafette was het tijd voor de individuele slagen.

Nova Volmer zwom 50 meter vrije slag, 100 meter wisselslag en 50 meter rugslag en behaalde een eerste plaats op alle afstanden. 

Op de 50 meter vrije slag van de jongens was het podium helemaal voor Deltasteur. Metz Agema werd eerste, Maarten de Leeuw tweede en Mats van der Kamp derde. 

Wout Doorn behaalde op de 50 meter vrije slag een derde plaats in de jongere leeftijdscategorie. 

Metz Agema behaalde ook een eerste plaats op de 100 meter wisselslag. Mats van der Kamp werd derde op deze slag.

Een derde plaats op de 100 meter wisselslag was er bij de meisjes voor Esmee de Velde Harsenhorst.

Wout Doorn was de snelste op de 50 meter schoolslag. 

Bij de meisjes werd Evi Appel derde op de 50 meter schoolslag.

Maarten de Leeuw zwom zich naar de eerste plaats op de 50 meter rugslag. Metz Agema behaalde de derde plaats. 

Lorèn de Velde Harsenhorst tikte als tweede meisje de finish aan bij de 50 meter rugslag. 

Aan het eind van het programma werd er nog een estafette van 50 meter vrije slag gezwommen. Omdat er zoveel kinderen bij Deltasteur zwemmen was deze vereniging verdeeld over 2 teams. Beide teams zwommen keihard. Het eerste team van Deltasteur bestaande uit Maarten de Leeuw, Lorèn de Velde Harsenhorst, Mats van der Kamp en Esmee de Velde Harsenhorst won deze estafette. Het andere estafetteteam van Deltasteur met Juda Teunis, Marsja Kroeze, Sem Potkamp en Vera van Dijk behaalde een mooie derde plaats. 

Alle minioren van Deltasteur gingen met een glimmende beker naar huis en er ging ook een grote bokaal voor in de clubkast mee. Deltasteur is trots op dit mooie resultaat.