’s_Heerenbroek lijdt ongelukkig en dubbel verlies tegen Oene

· leestijd 1 minuut Sport instagram

(door Arjan Knul)

’S-HEERENBROEK - Op basis van een uitstekende tweede helft verdiende ’s-Heerenbroek zaterdag een resultaat tegen Oene. De thuiswedstrijd werd echter met 1-2 verloren. Wat de middag extra zuur maakte voor de IJsselploeg was dat aanvoerder Gert Kwakkel uitviel met wat zich liet aanzien als een zware knieblessure.

Oene nam in de beginfase het initiatief en kwam al in de 3e minuut op voorsprong. Uit een corner werd de bal verlengd en verdediger Nathan Kamphuis kopte voor zijn ploeg de 0-1 achter doelman Rutger Plette van ’s-Heerenbroek.

Langzamerhand kwam de ploeg van Freddie van den Burg beter in het duel, maar ’s-Heerenbroek bleef moeite houden met de lange ballen van Oene. Ballen die veelvuldig werden doorgekopt richting de spitsen. De eerste mogelijkheden kreeg ’s-Heerenbroek via middenvelder Sem Pruim, die vaak opdook in de zestienmeter van de opponent  uit Oene . Het duurde echter tot de laatste minuut van de eerste helft voordat Pruim alsnog uit een voorzet van Daan Boersma de gelijkmaker binnen kopte.

Het geluk bleek van korte duur. Rots in de branding en aanvoerder Gert Kwakkel verstapte zich in een uiterste poging de bal te onderscheppen. Schreeuwend van de pijn moest hij het veld verlaten. Des te knapper was het dat de ploeg van Van den Burg heel sterk uit kleedkamer kwam en Oene vastzette op eigen helft.

Mede door twee wissels en daardoor meer beweging in aanval schiep ’s -Heerenbroek vier opgelegde kansen. Gescoord werd er niet. Aan de andere kant van het veld wist doelman Plette spits Leen Pannekoek eerst nog van scoren af te houden om zich vervolgens op een houdbaar schot van deze speler te verkijken. Daarmee was het tegen de verhouding in 1-2 voor Oene.

’s-Heerenbroek zette aan voor een slotoffensief, maar de rust en scherpte voor de goal ontbraken. Een met man en macht verdedigend Oene bleef uiteindelijk overeind. Trainer Van den Burg sprak na afloop van een teleurstellend en onverdiend verlies van zijn ploeg. “We speelden na rust prima, maar lieten na om te scoren in die sterke fase. Doen we dat wel, dan winnen we de wedstrijd. Ik moet mijn spelers een compliment maken. Ze hebben hard gewerkt, maar het zit ons momenteel niet mee. Het uitvallen van onze aanvoerder is een tegenvaller van formaat.”

Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47