Afbeelding
Foto: stockfoto

Voetbalclubs scharen zich achter protestbrief terugtrekking Jubbega

Sport

KAMPEN – Negen voetbalclubs uit de eerste klasse, waaronder Go-Ahead Kampen, hebben zich geschaard achter een brief van Flevo Boys aan het adres van de KNVB. Daarin uiten de clubs hun ongenoegen over het feit dat de bond instemde met de terugtrekking uit de competitie.

Los daarvan heeft ‘d Olde Veste, dat hierdoor de koppositie moest afstaan aan ONS Sneek, aangegeven juridische stappen te overwegen. De terugtrekking van Jubbega heeft tot verbijstering geleid bij andere clubs. Ook binnen de club zelf is er sprake van gemengde gevoelens en verschillende opvattingen.

De reden dat Jubbega bekendmaakte het eerste elftal uit de competitie te halen is dat de club terug wil naar de tweede klasse op zondag. Jubbega heeft haar wortels liggen in het zondagvoetbal en ook zou de tweede klasse beter aansluiten bij de ambitie om eigen jongens een kans te geven, iets wat een klasse hoger lastiger is. De terugtrekking leidt tot degradatie waarbij de club twee keuzes heeft. Onderaan beginnen in de vijfde klasse bij de zaterdagamateurs of instromen in de tweede klasse op zondag.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead Kampen laakte eerder al het moment waarop Jubbega tot het besluit kwam. Er ontstaat een scheefstand op de ranglijst terwijl er nog maar weinig wedstrijden zijn om dit rechte te zette. Go-Ahead heeft nu zes punten minder en stadsgenoot KHC drie.