Wit-Blauw onderuit in Purmerend

PURMEREND - Wit-Blauw/Green Organics is zaterdag tegen de tweede nederlaag in de zaalcompetitie aangelopen. BEP was met 20-25 te sterk. Wit-Blauw deed er alles aan om een goed resultaat te behalen, maar kon het gemis van Jelle Visscher niet opvangen. In Purmerend was Christiaan Kok de vervanger van de geblesseerde Jelle Visscher. Dat betekende het debuut van Kok in de hoofdmacht van de Kamper korfbalvereniging. De omstandigheden in Purmerend waren verre van ideaal. De houten vloer was een lastige ondergrond en na één minuut spelen werd de wedstrijd stilgelegd, omdat de vakken niet goed opgesteld stonden. Deze constatering zorgde voor de nodige discussie en tien minuten vertraging. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter om opnieuw te beginnen. Het vak van Jeroen ten Broeke, Sander Fixe, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe verdedigde strak, maar het andere vak had moeite om haar draai te vinden. Het vak miste Visscher die als rustpunt en stuurman in het vak functioneert en was aanvallend zoekende. Het andere vak moest Wit-Blauw in de race houden door goed te verdedigen en aanvallend voor de goals te zorgen. Deze taak werd door Sander Fixe goed begrepen die verdedigend weer in goede doen was en door drie doelpunten Wit-Blauw in de eerste helft in de wedstrijd hield. Ondanks een zeer matige eerste dertig minuten was de schade bij de rust beperkt voor Wit-Blauw (11-8). Na rust kon Wit-Blauw echter niet aanhaken en kon BEP verder uitlopen naar 14-8. Het fysieke spel van BEP werd keer op keer door de vingers gezien door het arbitrale duo en zorgde bij Wit-Blauw voor de nodige frustratie. Toch pakte de ploeg de draad nog goed op en knokte voor een beter resultaat, maar Wit-Blauw was niet meer in staat om het gaatje te dichten.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 5 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57