Jan Buitenhuis

Go-Ahead boekt ruime bekerzege

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is de strijd in de districtsbeker begonnen met een ruime zege. In de eerste wedstrijd in de poulefase won de ploeg met 4-1 van zondagtweedeklasser West Frisia.

De ploeg uit Enkhuizen hadden in de eerste helft dikwijls het beste van het spel, maar keek in de rust wel tegen een 1-0 achterstand aan. Vijf minuten voor rust kwam Go-Ahead tot scoren. Na een vrije trap van Hussein Raza wist Nick Bakker de bal binnen te werken.

Na rust was Go-Ahead de betere ploeg en effectiever in de afwerking. Drie minuten na rust kwam Frisia nog wel langszij. Maarten Vijselaar kopte de terechte gelijkmaker tegen de touwen. Al snel stelde de thuisploeg orde op zaken. Na een uur spelen scoorde Luuc Knul 2-1 uit een goede voorzet van Raza. Nadat een doelpunt van Frisia werd afgekeurd omdat keeper Tim Noordman onreglementair werd aanvallen , besliste Raza het duel na 69 minuten. Madih Doufikar leek te scoren, maar Raza gaf het laatste beslissende tikje, zodat de goal op zijn naam kwam. Vijf minuten voor tijd bepaalde Bakker de eindstand op 4-1 door een strafschop te benutten, nadat hij onderuit was gehaald.

Dinsdag bekert Go-Ahead wederom thuis . Tonego is dan de tegenstander. Dit duel begint om 20.00 uur.