Afbeelding
Tennekes

Zorgen voor tafeltennissers Kampenion

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – De tafeltennissers van Kampenion komen steeds meer in de problemen in de derde divisie A. Na de gevoelige 8-2 nederlaag bij concurrent Spaarne, werd afgelopen zaterdag met 3-7 verloren van Hilversum 3. Met nog een wedstrijd voor de boeg zit de ploeg volop in de degradatiezorgen.

Na de onverwacht ruime 8-2 nederlaag bij Spaarne moest Kampenion zaterdagmiddag punten pakken om nog kansen op handhaving te houden. Tegenstander Hilversum 3 deed eerder wel goede zaken via een 3-7 zege. De Hilversummers lijken zich daarmee uit de directe gevarenzone te hebben gewerkt, maar natuurlijk wilden zij zich tegen Kampenion definitief in veilige haven spelen.

Het werd een moeizame wedstrijd voor Kampenion. In sommige wedstrijden bleken de tegenstanders te sterk en in andere net wat gelukkiger. Dat laatste zie je vaker in wedstrijden tegen teams die meer ervaring hebben op een hoger niveau. Uiteindelijk leed Kampenion een 3-7 nederlaag in een toch wel bijzondere wedstrijd.

Geen van de zes spelers bleef ongeslagen en niemand niemand bleef zonder zege. Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier wonnen allen een wedstrijd. Zij boden goed tegenstand. Vijf van de tien partijen gingen over de volle vijf games. Het waren spannende, sportieve wedstrijden waarbij de gemoederen soms toch wat hoog opliepen, zowel bij spelers als toeschouwers.

Zaterdag wacht Kampenion thuis een zware klus. Tegen GTTC Groningen gaat de Kamper ploeg proberen om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een moeilijke opdracht, want de Groningers maken nog kans op het kampioenschap. Ook bij een gunstige uitslag is Kampenion nog niet verzekerd van klassebehoud.