Tennekes

Korfballers Wit-Blauw blijven ongeslagen

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics speelden zaterdag met 28-28 gelijk tegen HKV / Ons Eibernest. Vooraf had de ploeg getekend voor dit resultaat, maar na afloop was er toch lichte teleurstelling bij de Kamper korfballers. In het slot waren de betere schietkansen voor Wit-Blauw, maar de Kamper formatie verzuimde om de beslissende tik uit te delen.

“In de laatste anderhalve minuut hadden we in twee aanvallen vijf pogingen, maar de bal ging er niet in. Normaal scoren we wel uit vijf schotkansen. Het waren ook best goede pogingen”, vertelt Wit-Blauw-trainer Vincent van der Slot. De bal ging er niet en zo moest Wit-Blauw genoegen nemen met een gelijkspel.

Vooraf vroeg iedereen bij Wit-Blauw zich af of de ploeg kon stunten tegen de voormalige hoofdklasser. Dat zat er dus bijna in. Wit-Blauw kende een goede start. HKV worstelde in het eerste kwartier met het aanvalsspel van Wit-Blauw. De thuisploeg liep uit naar een marge van vier. Wit-Blauw kon deze marge enige tijd in handen houden, maar in de laatste vijf minuten kwamen de bezoekers wat terug. Wit-Blauw zocht de kleedkamer op met een 17-15 voorsprong.

Al snel kwam Wit-Blauw na rust op een 19-16 voorsprong door treffers van Jordy Last en Elyne Visscher. Daarna begon het lekker te draaien bij HKV en al snel stond het scorebord op 19-19. Daarna ging het gelijk op. De spanning liep steeds meer op in Sporthal De Reeve.

In het slot kon Wit-Blauw de zege niet over de streep trekken. Christa van Halm, die door ziekte en een enkelblessure niet geheel wedstrijdfit was, kwam in het veld voor Judith Wong. Van Halm was direct belangrijk met twee sterke rebounds, waardoor ze de bal in het aanvalsvak wist te houden. Het mocht echter niet baten. Er werd niet meer gescoord.

De 28-28 was een terechte uitslag, maar gezien de schietkansen in het slot overheerste bij Wit-Blauw toch het gevoel dat er meer in had gezeten. De teleurstelling bij zijn spelers tekent volgens Van der Slot de progressie van zijn ploeg. “Vooraf denk je dat het pittig wordt tegen een voormalige hoofdklasser. Na afloop zaten de spelers te balen. Mooi om te zien.” Met zeven punten uit vier wedstrijden kan Wit-Blauw zeer tevreden zijn. De ploeg staat op een keurige tweede plaats.

Zaterdag staat de confrontatie in Kampen tegen koploper Die Haghe op het programma. Een regelrechte topper in de overgangsklasse C. Is er nog een stuntje mogelijk? “Natuurlijk. Maar als we winnen zou het wel een echte stunt zijn”, aldus de trainer van Wit-Blauw.