KWC-Kampen renners op podium

Jeugdronde van Apeldoorn

Op 2e paasdag stond de Jeugdronde van Apeldoorn op het programma voor de jeugdrenners van het KWC/EVA-Optic/Cyclingteam. Na vorig jaar op het parcours van de Giro d’Italia in het centrum van Apeldoorn gereden te hebben was er dit jaar een nieuwe locatie op het industrieterrein van Apeldoorn-Noord. Een vlak en recht parcours waar de wind een grote rol speelde. Tijdens de wedstrijden was het weer erg wisselvallig; zon, regen, hagel en windstoten wisselden elkaar af.
De eerste KWC/EVA-Optic/Cyclingteam-renner die aan de start stond was Isa Groeneveld in categorie 3. Het was niet Isa haar dag maar toch reed ze als 13e over de meet.
In categorie stonden 3 renners aan de start: Jonas van Gelder, Bastiaan de Groot en Nout Blacquiere. Na een aantal ronden brak het peloton, Bastiaan wist netjes in het peloton te blijven en heeft een paar keer heel netjes een gat dichtgereden. Hij finishte op plek 15. Nout kon net niet mee in reed net achter het peloton in zijn groepje. Uiteindelijk werd dit groepje weer wat kleiner en kwam Nout als 22e over de streep. Voor Jonas ging het net allemaal wat te harden moest het peloton ook laten lopen. Hij heeft de wedstrijd voor het grootste gedeelte solo gereden, een knappe prestatie met de pittige wind die er stond.
Na een flinke pauze waarin onder andere de junioren van Kwc/Wzn Schunselaar Nieuwelingen/Junioren Team van start gingen voor de Ronde van Gelderland, waren categorie 5, 6 en 7 aan de beurt.
Jelle van Dijk reed in categorie 5 een mooie wedstrijd. Hij reed de hele wedstrijd in het peloton en heeft zich ook een paar keer van voren laten zien. Jelle kwam als 6e over de finish. Helaas waren er problemen met zijn transponder waardoor hij niet opgenomen was in de uitslag. Hierdoor miste hij een podiumplek voor de 5e plek van de jongens. Gelukkig werd de uitslag na het bekijken van de videobeelden in de jurybus aangepast en kreeg hij toch zijn punten voor de NK-kwalificatie.
Categorie 6: Sem Blacquiere moest al vrij snel lossen uit het peloton maar hij heeft met een groepje van 4 renners heel goed samengewerkt. Sem kwam op plek 24 over de finish.
De renners van categorie 7 Mark Groeneveld, Sven Timmermans en Olivier de Weerd hebben lang moeten wachten voor ze konden starten met hun wedstrijd. Helaas werd het aantal ronden wat ze moesten rijden gehalveerd omdat de doorkomst van de junioren van de Ronde van Gelderland eerder plaatsvond dan gepland. Toch hebben de heren een prima wedstrijd gereden: Mark haalde een podiumplek en werd 2e. Sven werd 9e en Olivier haalde een 11e plek.

Eierrace Emmen
Fleur Prins stond op 2e paasdag aan de start in Emmen tijdens de traditionele Eierrace. De wedstrijd ging over 4 ronden waarin Fleur goed van voren zat. Na 2 rondjes gaf Fleur flink gas en konden nog maar 2 renners volgen. Ze probeerde nog een paar keer weg te komen maar helaas lieten de heren haar niet gaan. In de eindsprint kwam ze als 2e over de meet. Als meisje werd ze 1e.

De renners van KWC/EVA-Optic/Cyclingteam hebben vandaag allemaal enorm hun best gedaan en een flinke strijd geleverd tegen de harde wind. Iedereen kan trots zijn op de geleverde prestaties en aanstaande zaterdag staat iedereen aan de start van de Jeugdronde van Oldenzaal bij het Hulsbeek.