KWC-Kampen wielrenners weer op podium

Jeugdronde van Oldenzaal

Afgelopen zaterdag werd, door de renners van KWC/EVA-Optic/Cyclingteam, de jeugdronde van Oldenzaal gereden, op het Hulsbeek. Een uitdagend parcours met een mooie klim. De wedstrijddag startte met categorie 5 en daar stond Jelle aan de start. Het was een mooie wedstrijd. Er zij veel ontsnappingspogingen gedaan maar er is er niet één gelukt. Uiteindelijk een massasprint waar Jelle vrij voorin zat en hij prachtig finishte op de 7e plek. In categorie 7 ontstond er na de start al snel een compact peloton van ongeveer 15 renners, zij zijn de hele wedstrijd bij elkaar gebleven. Er werd wel gedemareerd maar echt wegkomen was er niet bij. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Olivier 4e werd, Sven 5e en Mark 9e. Na de pauze waren categorie 1 en 2 aan de beurt, zij reden samen. Voor KWC/EVA-Optic/Cyclingteam stond Fleur aan de start. Ze reed de hele wedstrijd keurig voorin en eindigde in de sprint op een prachtige 2e plaats. Ten slotte categorie 4. Daar stonden Jonas en Bastiaan aan de start. Het eerste rondje reed iedereen bij elkaar. Na de eerste ronde ging het tempo er flink in. Er ontstond al snel een pelotonnetje van een man of 10. Bastiaan zat daar net achter en heeft het gat keurig alleen dicht weten te rijden en kon in de laatste fase goed meesprinten. Bastiaan heeft hard gewerkt en werd knap 11e. Jonas krijgt steeds meer de smaak van het wedstrijdrennen te pakken. Hij heeft in een groepje van 5 achter het peloton gestreden. Klimmen ging hem goed af en elke week leert hij zichtbaar bij. Jonas finishte zelfs op een mooie 19e plaats. Aankomende donderdag staan we tijdens de koningsronde van Beilen aan de start met het KWC/EVA-Optic/Cyclingteam